Annons

Allt du behöver veta om privatleasing

Intresset för privatleasing har exploderat de senaste åren. Att kunna köra nya och säkra modeller till en fast månadskostnad lockar.

– Det är ett nytt och enkelt sätt att ha bil som allt fler upptäcker, säger Martin Åhrbom, försäljningschef på Mitsubishi Motors. 

Extern länk:  Läs mer om privatleasing
 

Vi lever i en tid då allt mer betalas och konsumeras per månad, som streamingtjänster, telefoner och tv. Samtidigt har intresset för privatleasing exploderat de senaste åren.

– Jag tror privatleasingens ökade popularitet är en del av vår nya vana att betala för produkter månadsvis. Det har blivit naturligt att betala för bilen på samma sätt, säger Martin Åhrbom, försäljningschef på Mitsubishi Motors.

Kör nya modeller

Martin Åhrbom tror att bekvämligheten är en starkt bidragande faktor till det ökade intresset– privatleasing innebär att du slipper tänka på reparationer, värdeminskning och oförutsedda utgifter. Ytterligare en fördel är att man inte behöver en kontantinsats för att komma igång.

– Det är helt enkelt en problemfri lösning om du behöver bil. Dessutom ger privatleasing dig en chans att köra nya modeller, som därmed är säkrare och bättre för miljön, säger Martin Åhrbom.

Privatleasing innebär att du som privatperson långtidshyr bilen –  i de flesta fall tre år. Du betalar en fast månadskostnad. Vad som ingår i priset varierar från bilmärke till bilmärke, så det kan löna sig att jämföra alternativen. I Mitsubshis privatleasing ingår service, nybilsgaranti och vägassistans under hela perioden. 

– Privatleasing passar alla, men särskilt inom åldersgruppen 25-35 år ökar privatleasing starkt. Samtidigt är det väldigt populärt bland familjer som redan äger en bil men behöver en andra bil, säger Martin Åhrbom.

"Hantera bilen som din egen"

En fråga som ofta kommer upp när det gäller privatleasing är vad som händer när bilen ska lämnas tillbaka efter tre år. Många är oroliga för att råka ut för en extra kostnad om bilens skick inte klassas som normalt slitage.

– Hantera bilen som om den vore din egen så kommer det inte vara några problem, enligt min erfarenhet. Vad som räknas som normalt slitage finns detaljerat beskrivet i vår skötselguide: stenskott på fronten, repor som kan poleras bort, mindre bucklor och ytliga fläckar på paneler är några exempel på normalt slitage, säger Martin Åhrbom.

Attraktivt erbjudande

Just nu erbjuder Mitsubishi ett attraktivt privatleasingalternativ: Mitsubishi ASX Plus till en kostnad från 2 395 kronor i månaden. ASX är crossovern som kombinerar det bästa från SUV- och kombi-modeller. Den är byggd med hög kvalitet och har 5 års nybilsgaranti.

Extern länk: Läs mer om privatleasing

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Ämnen i artikeln