Annons

Hitta bilen på parkeringen – med unika tjänsten

Koppla upp bilen och gör ditt bilägande enklare

Få en notis i mobilen om din bil flyttas utan att det är du som kör.

Eller en varning om den skadas på parkeringen.

Eller hjälp att hitta den på en gigantisk parkering.

Med nya unika tjänsten Telia Sense som du själv installerar i din bil är det möjligt.

Du har säkert varit med om det någon gång, att du kommer ut från varuhuset och inte minns var du ställt bilen. Var det höger om benisnmacken? Eller vänster om sportaffären? Rad 10 eller 11? En trappa upp eller ner? A eller B?

– Det här kaoset kan vara ett minne blott. Med hjälp av en karta i mobilen där just din bil syns är det smidigare än någonsin att hitta bilen, säger Hans Dahlberg, IoT-chef på Telia.

Allt du behöver är tjänsten Telia Sense. Det är en ny och helt unik pryl som du pluggar in i bilen – och därefter får du tillgång till en massa spännande tjänster som till exempel:

4G Wifi

Få en notis om batteriet behöver laddas eller om bilen behöver service, eller en påminnelse när det är dags för däckbyte

Körjournaler för att underlätta reserapporter för dig som använder bilen i jobbet.

Fungerar i äldre och nyare bilar

Du pluggar själv in en liten hårdvara i bilens OBD-port, som finns som standard i alla bensinbilar från 2001 och framåt samt i alla dieselbilar från 2004 och framåt. Därefter får du tillgång till alla tjänster genom en tillhörande app till mobilen. Dessutom tillkommer massa möjliga tilläggstjänster.

Hitta bilen på parkeringen

En av de tjänster som kommer till är möjligheten att se på en karta var din bil står parkerad. Du ser genom gps-positionering var du ställt bilen i Telia Sense-appen.

– Skönt om man kommer ut från köpcentrumet och inte hittar bilen. Vissa vill ha kontroll på bilen, andra vill ha kontroll på kostnaderna och andra bara ett enklare bilägande. Det här är något för alla.

I Telia Sense ingår även ett positionslarm som innebär att du får en notis till mobilen om den rör på sig utan att det är du som kör. Samt ett åverkanslarm där du får en varning i mobilen om någon rör eller stör bilen på parkeringen, vid till exempel en parkeringsskada.

– En annan smart sak, som dock bara gäller i Stockholm än så länge, är att man kan få en påminnelse om det är städdag på gatan där man står parkerad så man kan flytta bilen innan man får böter.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur du kan göra ditt billiv enklare med Telia Sense här

Kika in i Telia Sense-appen

Tryck på fyrkanten i nedre vänstra hörnet för att se bilderna större.

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln