Annons

Fyller hela Globen – med körsångare

1 av 4
Fredrik Berglund, Martin Rolinski och Simon Ljungman vill digitalisera körrörelsen. Tillsammans har de skapat We Are Voice, som är en app och körupplevelse.
WE ARE VOICE

En konsert där publiken står för underhållningen?

Ja, visst!

I mars fylls Ericson Globe med tusentals körsångare – och du kan vara en del av det hela.

– Det blir en harmoni och en melodi som skapar något unikt, säger Martin Rolinski.

Tänk dig en fullsatt arena där atmosfären darrar av förväntan. Men när bandet tar sin första ton är det inte en artist, eller ett band, som brister ut i sång – det är själva publiken som är kvällens stjärnor.

Precis detta är vad som kommer att hända i Ericsson Globe den 30 mars när körplattformen We Are Vocie håller sin andra konsert.

– Det här är en interaktiv upplevelse. Alla som är i arenan är med i konserten. Det unika är att vi vänder på formatet. Konserten leds av artisterna på scenen, men musiken sker i arenan. Det finns inga passiva åskådare utan alla är med i den musikaliska helheten, säger Fredrik Berglund som tillsammans med Martin Rolinski är en av grundarna till We Are Voice.

"Vi hade en vision"

Men hur får man en kör bestående av tusentals människor att sjunga i harmoni?

Svaret är körappen We Are Voice där körsångarna kan hitta stämfiler, noter och texter. Dessutom fungerar appen som en plattform där körsångarna kan prata med varandra.

– Vi hade en vision att vi ville skapa en unik konsert som byggde på att hela arenan förvandlades till en kör. Problemet var att det krävdes att människor skulle kunna förbereda sig och prata med varandra, men det saknades ett verktyg för både musiken och kommunikationen. Appen utvecklades utifrån behovet att vi ville göra den här konserten, säger Martin Rolinski.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om We Are Voice här

Gästartister

Konserten den 30 mars kommer att vara uppdelad i två akter där den första leds av Fredrik Berglund som får kören att sjunga samman. Under den andra akten bjuds årets gästartister, bland annat Sarah Dawn Finer, in att sjunga tillsammans med kören. En upplevelse som kan bli rörande och överväldigande för både gästartisten och publiken.

– Det blir ett helt annat band mellan den etablerade artisten och publiken. Artisten är inte där för att underhålla publiken. Publiken är där för att musicera med artisten, säger Martin Rolinski.

Fredrik Berglund har en lång erfarenhet av körsång medan Martin Rolinski, med ett förflutet i popbandet BWO, kom i kontakt med kör-Sverige i ett tv-program.

– Och det jag upptäckte var vad körsång gör med människan, vad som sker undermedvetet i kroppen när man är i ett körsammanhang. Det jag brinner för, och alltid har brunnit för, är hur man med hjälp av musik för människor samman och det gör vi här.

Målet: Få fler att sjunga i kör

Visionen är att ge körsångarna en upplevelse för livet och att de som ännu inte är med i en kör ska upptäcka glädjen i att sjunga tillsammans.

Biljetterna till We Are Voice-konserten släpps den 31 augusti och när du köper din biljett får du även tillgång till We Are Voice-appen och konsertrepertoaren i form av digitala noter och stämfiler.

EXTERN LÄNK:

Köp din biljett till We Are Voice här

Fakta: We Are Voice

We Are Voice är en app som är en community och musikspelare i ett, helt anpassad för körer.

Så här fungerar We Are Voice-appen:

• Skapa en grupp för din kör, och bjud in dina körkompisar via en unik kod som du delar på valfritt sätt. I gruppen kan ni kommunicera med varandra genom att ladda upp inlägg, bilder, filmer och länkar som ni kan gilla och kommentera på.

• I appen finns en unik musikspelare där du får ta del av We Are Voices eget musikbibliotek som består av noter och högkvalitativa stämfiler med riktiga röster. Låtarna varierar från klassisk körlyrik och visor till pop och gospel och biblioteket växer hela tiden.

• Via funktionen My Player kan du dessutom ladda upp egna arrangemang och stämfiler och göra dessa tillgängliga för din kör.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM