Annons

Filmtips för dig som älskar Harry Potter

Behöver du stilla din Harry Potter-abstinens?
Då är den här listan från tv.nu något för dig!

Det har visserligen släppts en del Harry Potter-relaterade filmer de senaste åren. Men ibland kan man behöva stilla Harry Potter-behovet ännu mer, så här kommer ett gäng filmer med liknande tema. Missa inte att besöka tv.nu:s playguide om du vill ha fler tips på streaminginnehåll från tjänster såsom Netflix, HBO Nordic, C More med flera.

Hos tv.nu kan du numera även söka på en film, serie eller ett program och direkt se var du kan streama den eller om den sänds på någon kanal.

The Spiderwick Chronicles

När Jared och hans familj flyttar in ett ensligt, gammalt hus så hittar han Arthur Spiderwicks fälthandbok. Den visar sig innehålla sanningen om Spiderwickherrgården: en dold värld med säregna, fantastiska varelser! Jared och hans bror dras in i ett hisnande äventyr när de försöker bevara bokens hemligheter.

EXTERN LÄNK:

Här kan du se The Spiderwick Chronicles!

Berättelsen om Narnia

När de fyra syskonen Pevensie går in i en garderob visar sig att den innehåller en portal till ett magiskt land: Narnia. Landet är befolkat av talande djur och andra varelser. Syskonskaran hamnar mitt i striden mellan det goda lejonet Aslan och den onda häxan Jadis, som förslavat landets invånare.

EXTERN LÄNK:

Streama Narniafilmerna här!

Pans labyrint

Året är 1944. Det spanska inbördeskriget går mot sitt slut. Den omgifta Carmen flyttar med sin dotter till sin nya man – Vidal, kapten i Francos armé. Ofelias liv blir jobbigt när det visar sig att Vidal är auktoritär och tuff, men hon hittar en mystisk labyrint som blir hennes fristad. Det visar sig att labyrinten är ett kungarike och Ofelia är kungarikets förlorade prinsessa.

EXTERN LÄNK:

Här hittar du den magiska Pans labyrint!

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jakes farfar lämnar ledtrådar till ett mysterium; ledtrådarna leder den unga pojken Jake till en mystisk plats – en plats mer känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. En plats där barn med särskilda gåvor bor under Miss Peregrines beskydd. Men Jake inser snabbt att det finns många och mäktiga fiender som vill barnen illa.

EXTERN LÄNK:

Besök Miss Peregrines hem för besynnerliga barn – här kan du se filmen

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr.

EXTERN LÄNK:

Barndomsnostalgi eller första titten? Streama 80-talsklassikern Den oändliga historien här

Filmtrilogin om Härskarringen

Förstås. Vi kan givetvis inte utelämna Sagan om ringen, även om cirka 99,9 procent redan sett trilogin. Det finns vissa filmer som inte går att se för många gånger – dessa tre räknas absolut in i den kategorin.

EXTERN LÄNK:

Möt Frodo och gänget igen – här kan du se filmtrilogin

Trollkarlens lärling

Den mäktiga trollkarlen Balthazar tar den försynta, unga collegestudenten under sina vingar och tar hjälp av honom för att skydda New York från en kraftfull motståndare.

EXTERN LÄNK:

Magi på Manhattan – streama Trollkarlens lärling här

En prinsessas dagbok

Den 15-åriga, blyga och lite smått ensamma Mia träffar en dag sin farmor för första gången. Det visar sig att hennes farmor är drottning över furstendömet Genovia, och Mia är prinsessa. Plötsligt tvingas hon att lära sig att leva som en prinsessa med alla deras seder och vanor.

EXTERN LÄNK:

Följ Mias väg till fullfjädrad prinsessa här!

Håll dig uppdaterad på allt nytt inom film och serier

TV.nu tipsar om det senaste inom film och serier i deras blogg från de största streamingkanalerna såsom Netflix, HBO Nordic, SVT Play med flera.

EXTERN LÄNK

Hitta fler film- och serietips på bloggen här!

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln