Annons

Så mycket ska ditt barn röra på sig för att må bra

LEOS LEKLAND

Timme ut och timme in framför mobilen och surfplattan.

Inga sportaktiviteter på fritiden.

Dagens barn rör på sig alldeles för lite – men det finns roliga sätt att stävja problemet på ett enkelt, säkert och bekvämt sätt.

Allt mer tid som spenderas framför mobil – och dataskärmar bidrar till att barn och unga rör sig allt mindre. Ett stillasittande liv innebär att barn, liksom vuxna, riskerar att drabbas av negativa hälsoeffekter så som övervikt och hjärtsjukdom. Även koncentrationsförmågan, motoriken och prestationen i skolan försämras visar ett flertal forskningsrapporter.

Flickor rör sig mindre än pojkar

Vad få kanske känner till är att det inte behövs särskilt mycket rörelse för att ett barn ska må som allra bäst. Faktum är att det räcker med en timme om dagen. Dessvärre är det inte alla barn som får möjligheten att röra på sig lika mycket som de skulle behöva.

Forskning från Karolinska Institutet visar att bristen på motion är som störst bland små barn. Siffror visar att endast 30 procent av alla fyraåringar får den rörelse de behöver på vardagar och på helgen blir det värre – då har siffran sjunkit till 20 procent. Forskningen visar också att 66 procent av pojkarna och 78 procent av flickorna rör sig för lite.

EXTERN LÄNK:

  Läs mer om Leos fina erbjudanden här

Lek bidrar till ett aktivare liv

Det är inte alla barn som tycker om att idrotta eller att åka på träningsläger på helgerna. Då kan leka vara ett härligt alternativ.

På Leos Lekland kommer rörligheten naturligt. I grunden ligger filosofin att få allt fler barn att röra på sig. Och det är inte svårt att komma upp i en timme när man har kul.

– Kort och gott handlar det om att fler måste aktivera sig själv och sina barn. Vi har en miljö där det är enkelt och bekvämt att göra just det. Det är inte svårt att komma igång hos oss, det räcker med att släppa lös barnen så är det full fart. Lek och äventyr ger inte bara rörelse och alla fördelar med det, utan även ren och skär glädje, säger Joakim Gunler, vd på Leos Lekland.

– Vi ser detta varje dag hos våra besökare och får samtidigt bekräftelse från föräldrar att barnen blir härligt utmattade vilket ger såväl mer energi för annat som bättre sömn, fortsätter Joakim Gunler.

Leos Lekland finns på 21 platser runt om i landet. Varje tisdag är det Pep-dag och då är det billigare att besöka leklandet. Då kostar ett besök endast 99 kronor.

EXTERN LÄNK:

För billigare lek klicka här

Leo med vänner.

-

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM