Annons
Varför köpa bil – när du kan privatleasa?
Varför köpa en ny bil – när du kan privatleasa? Med privatleasing får du nybilskänsla till en fast månadskostnad.
– Allt fler upptäcker det är ett enkelt och smidigt alternativ till att äga en bil, säger Mikael Antonsson, på Ford.
Att prenumerera på tjänster som musik och film har blivit vardag för de flesta av oss. Mikael Antonsson, försäljningschef på Ford Motor Company, tror det lagt grunden till det stora intresset för privatleasing som råder just nu.
– Det ligger i tiden – som konsument vill man ha enkelhet. Många har redan en ”månadsekonomi” med streaming, tv och mobil och då är det naturligt att se efter liknande alternativ då det gäller bil, säger Mikael Antonsson.
När man privatleasar en bil har man en fast månadskostnad. Kostnaden bestäms av flera faktorer som utrustningsnivå, körsträcka och antalet månader som avtalet löper. I månadskostnaden kan till exempel service, värdeminskning och eventuella reparationer ingå.
Slipp otrevliga överraskningar
– I princip allt kan ingå – förutom drivmedel. När du privatleasar slipper du otrevliga överraskningar och du vet alltid vad bilen kostar dig, säger Mikael Antonsson.
Privatleasingsavtalen löper vanligtvis 24 eller 36 månader. När avtalet löper ut så lämnar du helt enkelt bara tillbaka bilen till handlaren. Har bilen blivit skadad eller slitits onormalt hårt regleras det vid återlämningen.
– En stor fördel med privatleasing jämfört med att köpa bil och finansiera via lån är att du inte behöver någon kontantinsats för att komma igång. Dessutom så slipper du allt strul med restvärdet för bilen, det är en risk som handlaren istället tar, säger Mikael Antonsson.
Bättre bilar på vägarna
Privatleasing kan också ha positiva effekter på fordonsflottan generellt.
– Privatleasing gör det möjligt för yngre människor att skaffa sig en säkrare och miljövänligare bil direkt. När unga köper sin första bil brukar det annars vara en bil med ett par år på nacken, som då inte är lika trafiksäker eller bränsleeffektiv som en ny modell, säger Mikael Antonsson.
EXTERN LÄNK: