Annons

Succéappen som lär barn läsa – lanseras nu i Sverige

POIO

30 000 barnfamiljer har redan laddat ned och använt sig av Poio – en app som hjälper barn att knäcka läskoden. Nu lanseras appen i Sverige.

Att sätta ihop bokstäver till spännande och riktiga ord öppnar upp en värld av möjligheter.

Genom att bjuda in barn till att utforska en värld full av bokstäver och ord genom lek och spel kan man hjälpa barnen att knäcka läskoden.

– Vi har en positiv och optimistisk syn på teknologi och strävar efter att skapa intressanta, kvalitativa och nyskapande lösningar för lek och inlärning, på barns villkor. Vi har stor tilltro till att just leken som ett sätt att närma sig läsning, kan förebygga lässvårigheter och istället ge ökad läslust, säger Daniel Senn, grundare av Poio.

Gjorde succé under sitt första år

Appen har sedan den lanserades i Norge under 2017 blivit hyllad av såväl föräldrar som lärare. Det senaste året har cirka 30 000 barnfamiljer använt sig av Poio för att hjälpa barnen att knäcka läskoden.

– Jag har aldrig sett min son så stolt över något innan, som när det gick upp för honom att han läste helt på egen hand, säger mamma till Benjamin 4 år.

Margareth Sandvik är språkprofessor vid högskolan i Oslo och Akershus och menar på att Poio skiljer sig från andra språkappar genom att appen har ett tydligt spelkoncept, och är estetiskt utformat med ett vackert och spännande universum.

– Skaparna av appen har lyckats fånga barnens intresse genom att man kastas in i något som man inte förstår, och istället själv får utforska under spelets gång. På så sätt hålls nyfikenheten och drivkraften vid liv, säger Margareth Sandvik.

EXTERN LÄNK

Ladda ned lässpelet Poio i Appstore

Ladda ned lässpelet Poio i GooglePlay

Låt barnen ta kommandot

Inne i Poio-appen finns en ö där barnen kan utforska olika aktiviteter. Spelet går ut på att barnen ska samla på sig bokstäver och ord. Utmaningarna barnen möter längs vägen är uppbyggda efter beprövad pedagogik. Det lekfulla tillvägagångssättet skapar motivation och ger möjlighet till repetition. Poio testar barnet kontinuerligt utan att barnet störs i spelet. Rapporter sänds till dig som förälder så att du kan följa barnets framsteg och få en överblick över vilka ljud och ord barnet övat på.

– När barn får möjlighet att ta kommandot i leken eller spelet upplever de en känsla av kontroll. Och när detta kombineras med en aktivitet de tycker om leder det ofta till en känsla av tillfredsställelse. Det gör att det blir enklare för dem att lära sig nya saker och fördjupa sin förståelse, säger Daniel Senn.

EXTERN LÄNK

Ladda ned lässpelet Poio i Appstore

Ladda ned lässpelet Poio i GooglePlay

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Poio