Annons

Känslan som får oss att välja nyproducerat

Publicerad:
Uppdaterad:

Varför ska man välja en nyproducerad lägenhet?

Förutom rationella anledningar väger känslan av nytt tungt, tror Mathias Sandberg, Riksbyggen.

– Det är tveklöst en unik känsla att ta steget in i en helt ny lägenhet – när allt är nytt, fräscht och ofta anpassat efter dina önskemål.

Varje år bygger Riksbyggen ett tusental nya lägenheter i hela Sverige. Bostadsprojekten är många och varierande – från att skapa helt nya bostadsområden till att addera ett nytt hus i en befintlig miljö.

– Vårt mål är att vi alltid ska tillföra något nytt i området. Det kan röra sig om bostäder som svarar upp mot ett behov som exempelvis unga barnfamiljer eller äldre har, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef för Riksbyggen.

Foto: RIKSBYGGEN
Att köpa en nybyggd bostad av Riksbyggen innebär ett problemfritt ägande många år framöver, enligt Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef för Riksbyggen.

Dessutom genomför Riksbyggen alltid en ekosystemanalys för att säkerställa att bygget inte minskar de ekologiska värdena som finns.

– Kommer analysen fram till att vi inte når ända fram ändrar vi planeringen och kanske tillför gröna tak, bikupor eller vattendrag i anslutning till gården.

För den som köper nyproducerat av Riksbyggen finns flera starka och rationella skäl att välja bostadsutvecklaren. Här är sex argument:

1 Toppskick och modernt

Lägenheterna har inget slitage – du är först in. Fräscht, nya vitvaror och moderna materialval och planlösningar. Jämfört med äldre bostäder får du mycket funktion på kanske lite mindre yta.

– En 60-talslägenhet kan ha ytor du inte utnyttjar, som överstora sovrum eller korridorer. Med smart arkitektur får du ut maximalt för varje kvadratmeter.

2 Bekymmersfritt

I en nybyggd Riksbyggenbostad är allt i toppskick och det behövs inga renoveringar och inget kommer att behöva bytas en lång tid framöver.

3 Fast pris

Att köpa genom Riksbyggen innebär att du slipper stressig budgivning som kan dra iväg.

– Det är enklare att planera bostadsköpet när du vet vad det kostar och du får stressfri köpupplevelse.

4 Garanti och service

Riksbyggen ger fem års garanti på lägenheten. Till det finns en kundtjänst som har öppet dygnet runt som kan hjälpa dig med stort och smått.

5 Ekonomisk trygghet

När bostadsrättsföreningen tar över ser Riksbyggen till att en realistisk ekonomisk plan finns på plats. Riksbyggen köper också in de eventuellt osålda lägenheterna i projektet så att föreningen inte tar någon ekonomisk risk.

6 Förvaltning

För Riksbyggen tar inte bostadsprojektet slut när nycklarna överlämnas till de nya ägarna.

– Först är vi med som förvaltare i fem år, men vi har alltid avsikten att stanna kvar bostadens hela livslängd. För de boende är vi en trygg partner som kan husen utan och innan.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN