Annons

Så låg blir räntan om du binder den i två år

Foto: Danske Bank
DANSKE BANK

Danske Bank har just nu en av marknadens mest attraktiva räntor på bolån – med två års bindningstid.

Om du binder räntan hos Danske Bank över en tvåårsperiod får du en ränta på 1,29* procent.

Danske Bank utmanar ständigt konkurrenterna med sina attraktiva boräntor. Nu har banken tagit fram en mycket fördelaktig ränta när du binder räntan på ditt bolån i två år. Du får då en ränta på 1,29 procent*.

– Just nu är det ett väldigt lågt ränteläge och då är också räntorna på de längre bindningstiderna klart fördelaktiga. Det kan vara en bra tidpunkt att fundera på om du ska binda räntan på någon del av, eller hela ditt, bolån, säger Mats Helenius, regionchef Danske Bank Sverige.

Genom att binda ditt bolån vet du hur mycket du ska betala varje månad och du påverkas inte av eventuella räntehöjningar under den tiden du bundit räntan på ditt bolån, vilket ger en bättre överblick över dina räntekostnader. Vill du veta exakt på kronan vad du ska betala för ditt bostadslån varje månad är det ett utmärkt tillfälle att binda din ränta.

EXTERN LÄNK:

Läs mer och bind din ränta här!

Fler vill binda räntan

Många svenska bolånekunder har under en längre tid valt rörlig ränta, som i själva verket är ett bolån med tre månaders bindningstid och som justeras var tredje månad för att följa marknadens upp- och nedgångar. Men nu ser Danske Bank att kundernas intresse för att binda räntan på sina bolån ökar. Något som kan vara kopplat till den svajiga bostadsmarknaden de senaste månaderna.

– De senaste månaderna har det varit en större andel som valt att binda räntan på hela eller delar av sina bolån. Många känner sig trygga med att veta exakt vad de ska betala i ränta i månaden, säger Mats Helenius.

Flytta bolånet till nytt objekt

Om du under bindningstiden köper en ny bostad kan du enkelt flytta över ditt befintliga bolån till det  nya objektet.  Det behöver alltså inte tänka på att du måste bo kvar i din befintliga bostad under hela bindningstiden.

Danske Bank erbjuder räntan på två år till både befintliga och nya kunder.

– Att byta bank till Danske Bank är enkelt eftersom vi gör det åt dig, allt du behöver göra är att bli kund, säger Mats Helenius.

EXTERN LÄNK:

Läs mer och bind din ränta här!

* Effektiv ränta fn 1,30 %, beräknat på 2 MSEK med 50 års återbetalningstid, totalt 2 646 075 kr, avgifter utgår ej. En förutsättning för räntan är att lön- och sparkonto flyttas till Dansle Bank. Kreditgivare är Danske Bank A/S, Danmark, Sverige filial, 516401-9811, Norrmalmstorg 1, Box 7523, 103 92 Stockholm. En förutsättning för krediten är att den är förenad med säkerhet i bostaden. I förekommande fall kan valutakursförändringar komma att påverka de belopp som ska betalas. Erbjudandet gäller tills vidare men kan ändras utan föregående meddelande på grund av oförutsedda omständigheter eller ändrade förutsättningar.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM