Dagens namn: Ulrika, Ulla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Bröllopet

Mysteriet löst

Paret anlitade Zlatans juvelerare

Ringens hemlighet Förlovningsringen har vållat diskussioner. Victoria har varit hemlighetsfull och endast avslöjat att den betyder väldigt mycket för henne.   Ringens hemlighet Förlovningsringen har vållat diskussioner. Victoria har varit hemlighetsfull och endast avslöjat att den betyder väldigt mycket för henne.

Zlatan och kronprinsessan Victoria har en sak gemensamt.

Juveleraren.

Nu kan Aftonbladet avslöja detaljerna om förlovningsringen.

Kronprinsessan Victoria har hållit detaljerna om förlovningsringen hemliga.

– Den betyder väldigt mycket för mig, mer kan jag inte berätta, sa hon vid eklateringen.

Men enligt initierade källor är ringen från Stjernswärd Juveler och Design. Själva ringen ska vara gjuten av en kvinna som anses vara en av de bästa inom sitt område – Irina Shujski.

Bäst i världen

Shujski beskrivs som världsledande i att gjuta i platina. Men enligt en väl insatt person är specialuppdraget för kronprinsessan inte i platina – utan i vitt guld.

Ringen pryds av en stor diamant, steninsättningen ska vara gjord av en annan specialist.

Stjernswärd och Shujski har samarbetat tidigare. Bland annat tog de fram en ring till Fotbollsgalan. Den tillhör nu Zlatan Ibrahimovic.

Ringar i harmoni

Irina Shujski vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter och påpekar att hon ofta inte vet vem som är kunden eftersom hon får uppdrag via juvelerare.

– Det enda jag kan säga är att jag gjort Zlatans ring, säger Irina Shujski.

Juveleraren Carl-Adam Stjernswärd vill heller inte kommentera detaljerna.

Bröllopet närmar sig. Och det är viktigt att förlovnings- och vigselringarna harmoniserar, i uttryck men även för att de inte ska skadas.

– Seriösa juvelerare ska ta upp frågan om vigselringen redan när man väljer förlovningsring, säger Stig Granlund, juvelerare och smyckesexpert.

Stjernswärds butik ligger längs Nybrogatan i centrala Stockholm. Men enligt uppgift har Stjernswärd en annan lokal längs samma gata där celebra kunder får en privat utprovning.

Så sent som i mars fångades paret på bild av Aftonbladet på den adressen.

– Mina kunder har hög integritet, och min sekretess är hög. En läkare pratar inte om sina patienter, jag pratar inte om mina kunder, säger Carl-Adam Stjernswärd.

Aftonbladet har förgäves försökt nå hovet för en kommentar.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet