Jägarprinsen

Carl Philip om sitt stora intresse

Foto: Johan Eklund
INVIGNING MED KRUT Prins Carl Philip invigde på fredagen en tillbyggnad av ammunitionstillverkaren Normas lokaler. "Jag har ett stort jägarintresse som jag fått av pappa".
NÖJE

ÅMOTFORS Motorprins och nu jägarprins.

Aftonbladet följde med när Carl Philip sköt skarpt.

– Jag har fått intresset av pappa, säger han.

I går förmiddag hade Carl Philip siktet inställt på Åmotfors, drygt två mil utanför Arvika. Prinsen var där för att inviga en utbyggnad hos ammunitionstillverkaren – och den kungliga hovleverantören – Norma Precision.

Företaget hade lagt ner mycket krut på förberedelserna och personalstyrkan var laddad. Och när Carl Philip klippte itu bandet och avfyrade ett leende så haglade applåderna.

”Har jagat länge”

– Det är kul att vara här. Jag har ett stort jägarintresse som jag har fått av pappa. Och jag har jagat ganska länge nu. Jag tror att jag tog min jägarexamen redan 1998, sa Carl Philip till Aftonbladet efteråt.

Alla var förtjusta över att en person av hans kaliber var där. Beskedet att prinsen skulle komma hade slagit ner som en bomb, och de anställda tyckte uppenbarligen att det var kanon. Efter invigningsceremonin fick alla inbjudna en möjlighet att knalla runt i fabriken. Och lyckligtvis gick det att skjuta på programmet för många ville prova företagets produkter.

Prinsen testade själv företagets största patron, som normalt används för att jaga storvilt som elefanter och vattenbufflar.

”Bra tryck i geväret”

Carl Philip hade dock inga problem att hantera geväret.

– Men det var bra tryck, sa han efteråt.

Senare försökte Aftonbladets reporter upprepa fullträffen, men rekylen resulterade i en sprängande huvudvärk och en svag förhoppning om att pennan fortfarande är det mäktigaste vapnet.