Skygga släkten

Familjen Westling vill inte synas offentligt – bara på bröllopet

1 av 3 | Foto: Per-Olof Sännås
NÖJE

De skyr strålkastarljuset och ger aldrig intervjuer.

Familjen Westling bestämde sig tidigt.

Vid bröllopet gör de sitt enda framträdande.

När hovet meddelade att Daniel Westling förlovat sig med Victoria belägrades Smältvägen i Ockelbo. Utanför familjen Westlings röda villa stod fotograferna på rad. Alla ville ha bilder på kronprinsessans blivande svärföräldrar.

Men Olle och Ewa är inte intresserade av att stå i rampljuset.

Älskar motorscyklar

De få gånger jag har pratat med Daniels pappa Olle har han undvikit frågor om sin son. Istället är det hans passion för motorcyklar som hamnar i fokus. Det delar han med Daniel, båda har kört motocross.

Den röda villan i Ockelbo har blivit familjens borg. Om grannarna ser journalister i närheten ringer de direkt in till Ewa och Olle och rapporterar.

Det finns ingen uttalad strategi bakom familjens beslut att inte vilja synas, hovet har inte gett dem några råd.

Vill vara i fred

– De har själva valt att stå utanför mediebevakningen, de vill ha sin privata sfär i fred, säger Nina Eldh, hovets presschef.

Samma val gjorde drottningens föräldrar Walther och Alice Sommerlath 1976. De hade endast några spontana samtal med media före bröllopet. Direkt efteråt drog de sig tillbaka och tackade nej till att vara med i tv och tidningar.

Den 19 juni gör Olle, Ewa och Daniels syster Anna sitt första, och kanske enda, officiella framträdande i kungliga sammanhang.

FAKTA

Familjen Westling

Ewa Westling, 65, pensionär och Olle Westling, 65, pensionär.

Bor: I Ockelbo.

Intressen: Ewa tycker om att fjällvandra och att läsa böcker, ses ofta ta powerwalks. Olle jagar och älskar motorcyklar.

Kuriosa: Ewa serverade alltid sockerkaka och kall mjölk efter hockeyträningarna. Victoria älskar att laga mat tillsammans med Ewa.

ARTIKELN HANDLAR OM