Bröllopsresan – en kamp mot paparazzi

Kungaparet lär Victoria och Daniel att komma undan kändisjägarna

1 av 6
Italien, Sicilien, 2006 Stefano och Alessandro Catenacci har fått paret att älska landet och Victoria och Daniel semestrar här sommar som vinter. Bröderna tipsar om snygga hotell och privata stränder.
NÖJE

Lyxig söderhavsö eller häftigt storstadsliv?

Nu planerar Victoria och Daniel sin bröllopsresa – och att fly undan paparazzi.

Direkt efter att bröllopsfestligheterna är avklarade i juni reser Daniel och Victoria utomlands på smekmånad.

Redan nu planerar man för den flera veckor långa resan, alla detaljer hålls hemliga, inte ens de närmaste vännerna vet vart paret ska åka.

Enligt mina källor har Daniel och Victoria haft flera samtal med kungaparet om hur man bäst ska slippa kändisjägarna.

Hett byte

De vet att det inte längre bara handlar om att hantera paparazzi, numera kan vem som helst ta en bild med en mobilkamera och skicka in till en tidning eller ett tv-bolag.

Kungen och drottningen hade stora besvär med att hålla fotografer på avstånd när de var på Hawaii på bröllopsresa 1976. De försökte med allt. Till slut insåg de att enda sättet att bli av med dem var att tillbringa dagarna till havs.

Från det att solen gick upp till att den gick ner var de ombord på en lyxig båt långt utanför land.

Norska kronprinsparet lyckades också lura fotograferna med hjälp av en båt. Efter bröllopet klev de ombord på kungaskeppet som styrde mot Köpenhamn. Alla förväntade sig att de skulle kliva av där för att ta sig vidare ut i världen via flygplatsen. I själva verket hade de klivit av skeppet i smyg i Ålborg.

Jenny Alexandersson

Kungliga bröllopsresor  

Danska kronprinsparet Mary och Frederik lämnade bröllopsfesten halv tre på natten för att flyga till Tanzania 2004. Där tog de in på en lyxig resort.

Norska kronprinsessan Mette-Marit trotsade sin flygrädsla när paret flög till New York efter bröllopet 2001.

Norska prinsessan Märtha Louise och hennes nyblivne man Ari Behn packade en resväska full med kontanter efter vigseln 2002. Deras bank hade läckt uppgifter om kungafamiljens kortköp. Paret semestrade i Dubai.

Holländska kronprinsen Willem Alexander gifte sig med argentinskan Máxima 2002. Men de valde snö istället för sol när de åkte på bröllopsresa till St. Moritz.

FAKTA

Pssst....

Kungaparet fastnade i den tropiska stormen

När kungen och drottningen besökte Rio de Janeiro på privat semester i januari hamnade de mitt i en storm. När man försökte få tag i kungens adjutant svarade han inte i telefon och oron steg. Det visade sig att vattnet stigit så högt i huset att telefonen hamnat under vatten. Kungaparet kom hem tryggt men lite omskakade.

Carl Philips kompisar avis på Sofia Hellqvist

Det finns tydligen en hel del avundsjuka mot Sofia Hellqvist i prinsens kompisgäng. Flera tjejer som hoppats på att Carl Philip skulle falla för just dem har högljutt klagat över att han inlett en romans med dalkullan. Man dissar hennes utvik i tidningen Slitz stenhårt.