"Westling är snart flintis"

Frisören: Håravfallet kommer bara bli värre

Foto: Stefan Lindblom/Stella pictures
KOLLA, KALUFSEN SVIKER Under helgen i Danmark tog Daniel Westling och Carl Philip en promenad i Fredensborgs slottspark. Bilderna visar att Daniel är utsatt för håravfall, vikarna har blivit tydligare och framtill är håret glesare.
NÖJE

Daniel Westling är drabbad av håravfall.

Och det kommer att bli värre.

– Inom några år är han kal, säger kändisfrisören Bobby Oduncu.

Foto: Ricardo Ramirez
Även bilderna från röda mattan utanför Kungliga teatern i Köpenhamn avslöjar att Daniels hår inte är vad det en gång varit.

På bilder som togs under helgen i Danmark syns tydligt hur vikarna börjar dra sig bakåt på Daniel Westlings huvud. Mitt uppe på är det glest mellan hårstråna och hårbotten lyser igenom.

– Det är inte ovanligt för hans ålder, drabbas man av håravfall är det ofta efter 30 det börjar synas, säger Bobby Oduncu.

Snart kan Daniel, 36, ha en framträdande flint.

– Det fortsätter när det väl börjat, inom några år är Daniels hår riktigt glest. Inom 5–8 år är man oftast ganska kal, säger Bobby Oduncu.

Kräver kirurgi

För att få tillbaka håret krävs ett kirurgiskt ingrepp, hårtransplantation. Ett fåtal kliniker i Sverige använder sig av en ny metod, som går ut på att plocka

Foto: Karin Törnblom
Bobby Oduncu

ut strå för strå från bakdelen av huvudet och därefter fästa dem framtill.

– Då skulle han få hår och inga ärr. Det tar mellan 8 och 12 timmar men ger resultat.

Transplantationen görs med lokalbedövning, men för den som inte vill genomgå ingreppet finns det ett speciellt puder för hårbotten.

– Där Daniels hår är tunt skulle han kunna använda pudret, Toppik, som man duttar i hårbotten. Det är ett färgat puder som gör hårbotten mörkare och att det inte ser lika glest ut.

Pillerhjälp

Viktigt är också att försöka rädda det hår som ännu sitter kvar. Och för det krävs medicinering.

– Det är piller och heter Propecia och var egentligen mot prostatacancer från början. Det är det enda som hjälper mot håravfall. Ingen kal får tillbaka håret men det man har får man behålla.

Är det farligt?

– Nä, det är det inte. Men tio procent får potensproblem. Och det är inte så lyckat nu när Daniel ska gifta sig med Victoria. Men de allra flesta får ju inga sådana problem, och han kan ju vänta till efter giftermålet, säger Bobby Oduncu.