Dagens namn: Klemens
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Bröllopet

Det blir sidenväst för Hugo & Isac – eller tomtedräkt?

Grabbarna vill gärna ha det som funkar

FINA BRUDNÄBBAR Hugo och Isac provar kläder inför pappa Daniels och mammas Victorias bröllop. Skjorta, väst och fluga blir fint. Men själva vill de helst vara tomtar… FINA BRUDNÄBBAR Hugo och Isac provar kläder inför pappa Daniels och mammas Victorias bröllop. Skjorta, väst och fluga blir fint. Men själva vill de helst vara tomtar… Foto: Lotte Fernvall

VÄNERSBORG. Vad barnen ska ha på sig på bröllopet orsakar en hel del huvudbry.

Får de själva bestämma är valet enkelt.

Då blir det – tomtedräkt.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Se Victoria och Daniel prova bröllopskläder – "Du är väldigt fin"

Träffa våra bröllopsbloggare i Trollhättan!

Hugo, 3,5, och Isac, 1,5, ska vara med i kyrkan den 3 juli när mamma Victoria Ohlsson och pappa Daniel Andersson säger ja till varandra.

– Helst vill vi att de ska gå före oss in i kyrkan men om de inte vill så slipper de. Det är viktigare att de är glada, säger Victoria.

Provning hemma

Paret har haft lite skilda uppfattningar om hur barnen ska se ut när det är dags. Men troligen blir det finbyxor, väst och fluga.

Victoria har lånat hem kläder från uthyrningsfirman Dreamnette i Trollhättan. Daniel packar försiktigt upp kläderna ur skyddspåsen. Samtidigt springer pojkarna in i Isacs rum, drar ut en byrålåda och tar fram sina förslag. Tomteluva med tröja och byxor i mjukismaterial.

– Tonte, säger Isac med nappen i ena handen.

Fortsätter fundera

Grabbarna går med på att först prova de kläder mamma och pappa har valt för att därefter få visa upp sig i sina dräkter.

– Ska det vara öppet här? frågar Hugo när Daniel hjälper honom på med skjortan. Treåringen är inte van vid skjortärm med öppning och knappar i ärmslutet.

Pojkarna blir jättefina i sina hyrkläder. Kanske blir det dessa, eller kanske kopior av Daniels kläder. Fortfarande finns tid att fundera.

Ingen brist på smått till vigseln i Storkyrkan

 Flera barn kommer att ta plats som brudnäbbar när Victoria och Daniel gifter sig i Storkyrkan. När kungaparet gifte sig hade de sex näbbar – för Victoria och Daniel kan det bli det dubbla eftersom hon är gudmor till tolv barn runt om i Europa. Bland dessa finns norska prinsessan Ingrid Alexandra och danske prins Christian samt prinsessorna Amalia av Holland och Eléonore av Belgien.

 Dessutom finns det ju en del småfolk även på brudgummens sida.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet