Vägrar tro det

Vännen: Kungaparet tar parti för Jonas Bergström

1 av 3 | Foto: Charles Hammarsten/Ibl Bildbyrå
”DE LITAR INTE PÅ NORSKANS BERÄTTELSE” En nära vän till kungafamiljen berättar för Aftonbladet att kungen och drottningen vägrar tro att Jonas Bergström har varit otrogen mot Madeleine. ”De tror att norskan är en kvinna som pratar ut men inte pratar sanning”, säger källan. Trots att Madeleine och fästmannen har tagit hjälp av en parterapeut uppges ­krisen i deras förhållande vara allvarlig. Men enligt hovets informationschef Nina Eldh är Jonas på intet sätt utestängd från gemen­skapen. ”Det här är en familj som samtalar och är förstående”, säger hon.
NÖJE

Hovet beskriver tonen mellan kungafamiljen och Jonas Bergström som varm.

Enligt Aftonbladets källor vägrar kungen och drottningen tro att han bedragit Madeleine.

– Jonas är så stark och omtyckt i kungahuset, de tror på honom, säger en källa.

Madeleine och Jonas har besökt en parterapeut och kämpar nu för att reda ut krisen. Men sprickan i deras förhållande är djup.

– Jonas och Madeleine har svårt att prata med ­varandra, säger en nära vän till kungafamiljen.

Men enligt hovets informationschef Nina Eldh är tonen en helt annan.

– Det här är en familj som samtalar och är ödmjuka och förstående, säger hon.

Uppgifter i medier om att kungen skulle vara rasande över den påstådda otrohetsskandalen tillbakavisar hon helt.

– Det är bara taget ur luften. Det är en väldigt varm och fin samtalston mellan dem och alla oss som stöttar och hjälper, säger Nina Eldh.

”Vill släta över”

Enligt uppgift till Aftonbladet är det just det som är prinsessan Madeleines stora problem.

– Hovet låtsas som det regnar. Kungen och drottningen vill släta över allt prat om otrohet och visa upp Madeleine och Jonas som ett par.

Källan uppger att kungafamiljen inte ger mycket för Tora Uppstrøm Bergs uppgifter till norska Se og hør om romansen med Jonas Bergström:

– De tror inte att det är sant. Kungaparet tror att norskan är en kvinna som pratar ut men inte pratar sanning. Men Madeleine vet att det är sant och berättar nu mer och mer för föräldrarna.

Inte ute i kylan

Nina Eldh vill inte kommentera vad som sägs i mötena mellan henne och Madeleine och Jonas, eller hur diskussionerna inom kungafamiljen går. Men hon poängterar att Jonas Bergström på intet sätt är utestängd från gemenskapen eller samtalen, och dementerar uppgifter i pressen om att han skulle ha kallats till slottet på krismöte.

– Inte alls, tvärtom. Det är en familj som håller varandra om axlarna och är väldigt förstående i detta, säger hon.

Enligt uppgift har Madeleine och Jonas helt skild syn på hur de ska gå vidare.

– Jonas vill att de ­antingen stryker ett streck över snedsprången och fortsätter förhållandet eller att de bryter. Men Madeleine menar att det inte bara går att stryka ett streck över det här. Hon vet ju inte om hon kan lita på honom framöver efter det som har varit, säger en initierad källa.

Uppbrott skulle skada

Pressen på både Made­leine och Jonas stor. Ett uppbrott skulle skada hovet allför mycket så här nära inpå kronprinsessans bröllop. Enligt uppgiftslämnaren kände Madeleine inte till att hovet i förrgår skulle gå ut och tillkännage att hon och Jonas Bergström fort­farande är ett par.

– Kungen och Silvia vill till inget pris äventyra kronprinsessans bröllop. Den här affären kom verkligen olämpligt och för att inte störa någonting går man ut med att allt är som vanligt.

Nina Eldh – som har träffat Madeleine och Jonas ­flera gånger sedan artikeln i norska Se og hør publi­cerades – säger att det är osannolikt att paret själv går ut och berättar hur de ser på allt som hänt.

– Jag tror att de efter allt som varit skulle ha väldigt svårt att medverka i medierna. Man har flyttat de etiska gränserna på ett sätt som gör att man inte gärna vill gå ut i medierna.