”Vi ska festa tills solen går ner”

Ockelbo firar Victorias och Daniel Westlings bröllop – i Ockelbo

Foto: Scanpix
BLANDAT I OCKELBO Kapellmästare Anders Berglund är musikaliskt ansvarig för bröllopsfesten i Ockelbo. – En stor ära, säger gruppen Timoteij om sin medverkan. Sångerskan och Let's dance-deltagaren Molly Sandén lovade att inte dansa på scen.
NÖJE

Miss Li kommer fira Victoria och Daniels bröllop tillsammans med Timoteij och Lill-Babs.

Men inte i Stockholm utan 20 mil norrut.

– Vi ska festa tills solen går ner, säger Lars Sjödin, kommunchef i Ockelbo.

Foto: Scanpix
TÅRTFROSSA Under byfesten kommer en tårtbuffé dukas upp i Tallallé. På presskonferensen fanns bakverk med festprogrammet på.

Victorias och Daniel Westlings ”ja” i Stadskyrkan i Stockholm beräknas engagera hela Sverige den 19 juni. Men 20 mil norr om huvudstaden så kommer bröllopsyran slå hårdare än på andra ställen i landet. Ockelbo planerar också för en späckad bröllopsfest för att fira hembygdens son.

– Det är en unik händelse i Sveriges historia. Vi ska inte profitera på deras kärlek men vi vill skapa så många positiva bilder som möjligt för Ockelbo, säger Lars Sjödin.

Miss Li på scenen

Festligheterna startar klockan 07.00 på morgonen på Wij trädgårdar där alla som bär blommor i håret bjuds på frukost. Under dagen kommer Gävle symfoniorkester attt framföra klassiska sommarvisor och det blir bröllopsmiddag i det gröna. Sedan radar kapellmästare Anders Berglund upp Lill-Babs, Christer Sjögren, Timoteij, Molly Sandén, Joacim Cans, Roger Pontare och Miss Li som ska underhålla Ockelbo-borna under kvällen.

– Det är en stor händelse att få vara med om på så nära håll. Fantastiskt, säger sångerskan Molly Sandén.

Bröllopet på storbildsskärm

Och de som väljer att fira brudparet i Ockelbo i stället för i Stockholm kommer inte att gå miste om höjdpunkten. Direktsändningen av bröllopet kommer sändas på storbildsskärm.

– Vi lyckades boka upp den före Stockholm hann göra det, säger Lars Sjödin.

FAKTA

De uppträder i Ockelbo på bröllopsdagen

Lasse Berghagen (Konferencier)

Lill-Babs

Christer Sjögren

Timoteij

Molly Sandén

Joacim Cans

Roger Pontare

Miss Li