”Vill du gifta dig med mig, Frida?”

Marcus friar till sin flickvän med löpsedalar över staden

1 av 3 | Foto: DANIEL SVENSSON
VILL INTE GRÄVA NER SIG Marcus Andersson friar i dag till sin flickvän Frida Heimersson genom Aftonbladets SÄG JA-kampanj. ”Svarar hon inte ja får jag köpa en stor spade och gräva ner mig själv, säger han.
NÖJE

Marcus Andersson friade till sambon Frida Helmersson på Aftonbladets löpsedlar över hela Oskarshamn.

Då försökte hon gömma sig.

– Jag blev helt chockad, säger hon.

Planeringen var minutiös. Så när Frida Helmersson gick till jobbet i Oskarshamn kände hon att något inte var som vanligt.

Det var ju märkligt att brevbäraren delade ut posten i slöja.

Och att en kvinna i brudklänning sakta skred över övergångsstället precis när Frida kom körandes verkade ju konstigt.

Hjärtformade ballonger

Sedan kom den totala överraskningen när sambon sedan två år, Marcus Andersson, väntade på henne utanför Hemköp med fotografer.

Först ville Frida inte alls komma när Marcus ropade på henne. Istället drog hon sig mot väggen i ett försök att komma undan.

– Men Marcus! var första reaktionen när hon såg Aftonbladets löpsedel med texten "Vill du gifta dig med mig?".

I kärlekskampanjen Säg JA! får utvalda personer fria till sina älskade på den plats som syns mest – Aftonbladets löpsedel. I dag var Aftonbladet i Oskarshamn där Frida Helmersson blev helt tagen på sängen.

På torget hade ett vitt tält ställts upp med mängder av röda rosor, bubbel, prinsesstårtor och hjärtformade ballonger. På ett litet podium spelade en trubadur kärlekssånger på gitarr.

Marcus tyckte inte det var något att tveka på utan gick ned på knä framför sin chockade sambo, tog hennes hand och ställde frågan:

– Du vet att jag älskar dig mest av allt. Vill du gifta dig med mig?

– Jag är helt skakis. Jag är helt chockad, sa Frida efteråt.

Vad hon svarade? Kolla i Aftonbladet i morgon.

FAKTA

Så träffades Marcus och Frida

Jag hade lovat att spela på min sysslings bröllop. In i kyrkan kommer två tärnor, en av dessa en tjej som jag aldrig sett innan. Hon var det vackraste jag någonsin hade sett och plötsligt blev inte låtarna jag skulle spela ett problem när hon stod där framme, jämte bruden. Allt fokus gick från brudparet till en söt tjej utan namn. Senare i kön till tårtan ställde hon sig bakom mig och då började vi prata. Plötsligt blev detta mitt livs bästa dag. Dagen efter bröllopet skulle Frida till Göteborg. Utan några som helst tveksamheter lämnade hon sin bil hemma hos sina föräldrar

i Oskarshamn då jag hade erbjudit mig att skjutsa henne till Göteborg, för att sen åka ner till Halmstad. En omväg på cirka 20 mil – som sen har visat sig vara den bästa omvägen i hela mitt liv.”

Nu drar en massiv kärleksvåg över Sverige. I Aftonbladets kampanj SÄG JA! får utvalda personer fria till sina älskade på våra löpsedlar över hela landet. I dag: Marcus Andersson i Oskarshamn friar till sin sambo Frida Helmersson.