”Jag blev helt skakig”

Frida Helmersson sa ja till Marcus löpsedelsfrieri

1 av 38 | Foto: Daniel Svensson
”KLART JAG VILL” Frida Helmersson var blixtsnabb med svaret på sambon Marcus Anderssons frieri. ”Ja, det är klart jag vill!”. ”Äntligen har jag ställt frågan. Ingen Ingen kan vara gladare än jag och i morgon åker vi till Kreta”, säger Marcus och pustar ut efter känslostormen.
NÖJE

Oskarshamn. Hon försöker gömma sig, skakar och blir alldeles chockad.

Sen får sambon Marcus Andersson det svar han vill ha på sitt frieri på Aftonbladets löpsedel.

– Ja, det är klart jag vill gifta mig med dig, säger Frida Helmersson.

Planeringen hade pågått länge. Marcus Andersson blev utvald i kärlekskampanjen Säg JA! som en av dem som skulle få sitt frieri uppsatt på Aftonbladets löpsedel – över hela hemstaden Oskarshamn.

Men han nöjde sig inte med det. Först stal han sambon Frida Helmerssons mobil så ingen skulle kunna förstöra överraskningen. Sedan lät han ett postbud dela ut paket i brudslöja och en kvinna passera Fridas bil i brudklänning för att förvirra henne totalt.

”Men Marcus!”

När Frida sedan intet ont anande traskar upp mot torget i Oskarshamn för att delta i ett påhittat bankmöte möter hon inte bara Marcus utan även mängder med löpsedlar med texten ”Vill du gifta dig med mig?”

Chocken är total. Frida försöker till och med dra sig undan och är väldigt tveksam till ståhejet och uppmärksamheten.

– Men Marcus! utbrister hon när det går upp för henne att han faktiskt menar allvar.

Träffades på bröllop

Att hennes pojkvän sedan två år tillbaka skulle kontakta Aftonbladet för att få hjälp med ett frieri eftersom hon ”ville ha det gjort ordentligt” hade inte Frida räknat med.

Paret är redan van vid bröllop eftersom de träffades på ett. Marcus hade

i uppdrag att spela för brudparet i kyrkan, men kom av sig och spelade fel när den vackra brudtärnan Frida skred in i kyrkan.

På torget i Oskarshamn har ett vitt tält ställts upp med mängder av röda rosor, bubbel, prinsesstårtor och hjärtformade ballonger.

”Äntligen”

Marcus tycker inte det är något att tveka om utan går ner på knä framför sin förvånade sambo och medan han tar hennes hand kommer frågan:

– Du vet att jag älskar dig mest av allt. Vill du gifta dig med mig? frågar han till en trubadurs toner av sången ”Det vackraste”.

Svaret kommer blixtsnabbt.

– Ja, det är klart jag vill!

– Äntligen har jag ställt frågan. Ingen kan vara gladare än jag och i morgon åker vi till Kreta, säger Marcus och pustar ut efter känslostormen.

Bröllopet kommer att ske så snabbt som möjligt. Så snart den blivande bruden har hämtat sig från Marcus tilltag vill säga.

– Jag är helt skakis. Jag är helt chockad. Men klart det är jätteroligt, säger Frida och kysser sin blivande man.

FAKTA

Så träffades Marcus och Frida

Jag hade lovat att spela på min sysslings bröllop. In i kyrkan kommer två tärnor, en av dessa en tjej som jag aldrig sett innan. Hon var det vackraste jag någonsin hade sett och plötsligt blev inte låtarna jag skulle spela ett problem när hon stod där framme, jämte bruden. Allt fokus gick från brudparet till en söt tjej utan namn. Senare i kön till tårtan ställde hon sig bakom mig och då började vi prata. Plötsligt blev detta mitt livs bästa dag. Dagen efter bröllopet skulle Frida till Göteborg. Utan några som helst tveksamheter lämnade hon sin bil hemma hos sina föräldrar

i Oskarshamn då jag hade erbjudit mig att skjutsa henne till Göteborg, för att sen åka ner till Halmstad. En omväg på cirka 20 mil – som sen har visat sig vara den bästa omvägen i hela mitt liv.

En massiv kärleksvåg drar just nu över Sverige. I Aftonbladets kampanj SÄG JA! får utvalda personer fria till sina älskade på våra löpsedlar över hela landet. I Oskarshamn chockade Marcus Andersson sambon Frida Helmersson så till den milda grad att hon nästan sprang och gömde sig Här är hennes svar på Marcus frieri.

ARTIKELN HANDLAR OM