Bröllopsstressen

Här skyndar Victoria och Daniel vidare för att hinna med den hemliga planeringen

På Språng Kronprinsessan Victoria och den blivande prinsen Daniel Westling har bråda dagar. För att hinna med allt gäller det att följa en strikt planering. I går morse kom paret ut från en adress i centrala Stockholm,
NÖJE

Här stressar Victoria och Daniel vidare mot nästa punkt på schemat.

Nu har de bara en vecka kvar av förberedelser inför det stora bröllopet.

Aftonbladet har kartlagt den hemliga planeringen.

Inget får gå fel på kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop. Med bara en dryg vecka kvar är deras schema fullspäckat med förberedelser.

I går morse kom paret ut från en adress i centrala Stockholm och satte sig i bilen för nästa punkt att bocka av. De var finklädda, Daniel i blå, skräddarsydd kostym och Victoria i lila sidenklänning.

Inköpsresor

Det är inget litet bröllop som ska ros i hamn. Det blivande kronprinsessparet har bråda dagar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var de nyligen på plats i Storkyrkan för att gå igenom hela vigselceremonin, steg för steg.

Att hitta passande kläder till alla festligheter som väntar är ett kapitel i sig. Victoria och hennes privata stylist Tina Törnqvist har åkt på flera inköpsresor tillsammans.

Påsar från Prada

Tidigare i vår besökte de världens modehuvudstad Paris för att scanna utbudet.

I går anlände Tina Törnqvist till Kungliga slottet fullastad med påsar, bland annat från exklusiva modehuset Prada.

Inför bröllopet jobbar också hovleverantörerna för högtryck för att allt ska bli perfekt till nästa lördag.

Köksmästaren Stefano Catenacci, som styr över Sveriges hemligaste meny, laddar nu med sin 39 personer stora stab för att servera fyra rätter till 500 personer.

Största utmaningen?

– Att få ut maten varm, säger han.

25 frisörer ska jobba

På hovfrisörsalongen Björn Axén, som sedan flera decennier tillbaka har delar av kungafamiljen i kundregistret, är det bråda dagar.

Den 19 juni är det 25 frisörer som stämpar in.

– Vi har ju varit involverad i stora födelsedagar och dylikt tidigare men det här är nog det största evenemanget hittills, säger salongens vd Johan Hellström.

Daniel tog en paus

Han tänker själv jobba på bröllopsdagen.

– Jag kommer att ha borsten och kammen i högsta hugg, säger han.

Trots det intensiva schemat finns som tur är viss tid för avslappning.

Åtminstone för Daniel.

I onsdags tog han en välbehövlig paus från alla förberedelser – och gick en runda på Drottningholms golfbana tillsammans med en av sina säpovakter.

FAKTA

Allt som måste fixas till festen

Maten

Köksmästaren Stefano Catenacci styr över Sveriges hemligaste meny, men avslöjar ändå några detaljer kring bröllopsmiddagen.

– Vi ska servera mat till drygt 500 gäster och det blir fyra rätter.

Menyn har varit spikad sedan länge.

– Daniel och Victoria provåt den för ett bra tag sedan, säger Stefano.

Hans stab den 19 juni kommer att bestå av 39 personer plus serveringspersonal.

Håret

På hovfrisörsalongen Björn Axén, som sedan flera decennier tillbaka har

delar av kungafamiljen i kundregistret, är det bråda dagar.

– Det är rätt många som ska ha hjälp den 19 juni och vi kommer att vara cirka 25 frisörer som jobbar då. Vi har ju varit involverad i stora födelsedagar och dylikt tidigare men det här är nog det största evenemanget hittills, säger salongens vd Johan Hellström.

Brudklänningen

Pär Engsheden har gjort flera av Victorias klassiska klänningar vid Nobelfester och eklateringen av förlovningen. Han är den enda designern som står på gästlistan och ska ha fått det prestigefyllda uppdraget att göra brudklänningen. Nu är det bråda dagar för den sista provningen.

Daniels kläder

Som brudgum till Sveriges blivande drottning är Daniels klädalternativ begränsade. I inbjudan till herrarna står det ”civil eller militär högtidsdräkt”, vilket betyder uniform eller frack.

Till fracken bär Daniel sannolikt ett par exklusiva manschettknappar, stilrena frackknappar samt en klockkedja.

Styling

Victorias personliga stylist Tina Törnqvist har i samråd med kronprinsessan tagit fram klänningar till alla officiella bröllopsfester från och med onsdag fram till vigseln.

Victoria har också en egen sminkös till bröllopet.

Bordsplacering

Daniel och Victoria har haft flera intensiva möten de senaste veckorna med bröllopskoordinator Håkan Pettersson för att gå igenom gästlistan och bordsplacering.

Musiken

Daniel och Victoria har engagerat sig i musikvalet kring bröllopet. Bland uppträdena märks artister såsom Roxette, Jessica Andersson och Kayo. Daniel ska personligen ha bett coverbandet Cotton Club uppträda på bröllopsfesten och att Carola ska sjunga tre låtar.

Brudbuketten

Temat för bröllopet är försommar och ska synas i brudbuketten. Troligen kommer den innehålla liljekonvaljer eftersom det är Gästriklands landskapsblomma, där Ockelbo ligger. Victoria har också sagt att hon vill följa traditionerna och förmodligen kommer hon ha en myrtenkvist i buketten, precis som drottning Silvia hade.

ARTIKELN HANDLAR OM