Sista natten med gänget

Europas unga kungligheter samlas för hemlig fest på nattklubb – kvällen före kronprinsessans vigsel

1 av 4 | Foto: Foto: AFP
Danmarks kronprins Frederik hade en fest på klubben Vega i Köpenhamn inför sitt bröllop med Mary.
NÖJE

Kvällen före bröllopet ska Victoria och Daniel firas ordentligt.

Det blir en sista natt med gänget.

Europas unga kungligheter samlas för en hemlig fest på nattklubben Café Opera.

Aftonbladets källor bekräftar att Daniel och Victoria, deras vänner och kungliga kollegor kommer att få en helkväll tillsammans före vigseln.

Direkt efter galaföreställningen på Konserthuset och mottagning i Grünewaldshallen åker de unga kungligheterna vidare till nattklubben Café Opera. Gästerna kan mingla, festa och dricka specialkomponerade bröllopsdrinkar.

Tradition vid hoven

När Aftonbladet kontaktar hovet vill de inte kännas vid festen. Men nattklubbsarrangemanget följer traditionen i de europeiska kungahusen. I den kungliga världen arrangeras alltid en sådan fest inför ett bröllop.

I Danmark firade kronprins Frederik och hans Mary på nattklubben Vega tillsammans med sina vänner i maj 2004.

Victoria, Madeleine och Carl Philip festade med brudparet till långt in på småtimmarna. Då hölls festen två dagar före bröllopet och det fanns ingen risk att gästerna skulle vara för trötta vid vigseln.

Drack för mycket

Det hände däremot när spanske kronprinsen Felipe gifte sig med Letizia 2004. Prinsessan Carolines man Ernst August av Hannover hade druckit så många drinkar kvällen innan att han inte klarade av att gå på vigseln. Caroline fick göra entré ensam i kyrkan.

Men eftersom gästerna inte ska ta plats i Storkyrkan förrän klockan 14.00 på lördag kan partygänget ta en ordentlig sovmorgon.

FAKTA

kungliga

ARTIKELN HANDLAR OM