Bara i Aftonbladet: SVT:s bortklippta intervjuscener

”Det är ju en väldigt privat fråga...”

Foto: Foto: SVT
”Både jag och omgivningen har behövt den här tiden. Jag har behövt se och lära”, säger Daniel Westling om att vara redo att axla prinstiteln.
NÖJE

Victoria är mitt i ett resonemang om vad som är så speciellt med Daniel när intervjun klipps. Hon säger först att de har väldigt roligt ihop, att han har en väldig förmåga att kommunicera och har ett väldigt stort hjärta ...

V: (...) Vi tycker om att idrotta tillsammans, alltifrån skidor till att vara ute och springa.

Vad är det för speciellt med henne?

D: Ja, efter de där superlativen blir det svårt att toppa, men alltså kronprinsessan är en väldigt varm person, den där bilden som de flesta har av henne överensstämmer verkligen med ...

Hon är så även när hon inte är i bild?

D: Ja precis, väldigt jordnära skulle jag vilja säga.

Bråkar ni aldrig?

V: Nej, faktiskt inte.

D: Det är ju en väldigt privat fråga och det är ju klart att vi tycker olika om olika saker, men bråkar det gör vi sällan.

Vad lär ni er av varandra då?

V: Jag skulle säga att vi lär oss hela tiden någonting av varandra. Det är ju så att vi har ju olika bakgrunder och det ser jag som väldigt nyttigt och det kompletterar oss.

Daniel återvänder till en fråga han inte tycker sig fått möjlighet att besvara tidigare ...

D: Du frågade här vad vi lär oss av varandra och du lät inte mig svara på den frågan.

Det trodde jag att ni skulle svara på båda två.

D: – Ja, men jag hann inte.

Gör det är du snäll.

D: Är det någon som lär någon någonting här så tycker jag att kronprinsessan lär mig otroligt mycket.

Till exempel?

D: – Öh.

Ödmjukhet?

D: Ja, det hoppas jag att jag besitter någon form av också, men det är hon definitivt. Men hennes extremt breda och djupa kunskaper inom väldigt många områden. Kronprinsessan har ju förmånen att i många sammanhang träffa experter inom olika viktiga frågor och det får jag ta del av vilket jag är väldigt tacksam över.

Om de någon gång trodde att det inte skulle kunna bli de två.

D: Men om du har en bra situation, du har träffat, som sagt, din stora kärlek och du har möjlighet att umgås och fördjupa relationen ...

Men det är ju inte vilken kärlek som helst, hon har ju ändå plikter som kan stå i vägen?

D: Jo, och jag har haft ett arbete som har tagit väldigt mycket tid så jag tror att vi har varit väldigt duktiga på att prioritera att träffas och kunna få fördjupa relationen. Och som kronprinsessan säger att jag, ödmjuk som hon är sa hon vi, men jag tror att framför allt jag har behövt den här tiden. Både jag och omgivningen har behövt den här tiden. Jag har behövt se och lära. Är det här en situation och en roll som jag kommer att klara av och som jag vågar kasta mig in i? Det vore ganska så naivt tror jag ...

När kände du att jag klarar det här?

D: Jag tror inte att det var den månaden det åren. Det har sakta vuxit fram och när vi eklaterade förlovningen kände jag att det här känns bra och nu är jag redo.

V: Också att jag kände att Daniel hade en insikt i vad det hela går ut på och också att han kunde med att känna den dedikationen också som vi känner. Eller så dedikerad som vi känner i familjen till Sverige till att fullfölja våra uppgifter och de officiella uppdrag som vi har. Det är saker och ting som för mig kändes väldigt viktigt att Daniel kunde leva med och känna med hela hjärtat att han står bakom också.