Här kan du vinka till brudparet

Bästa utkiksplatserna längs kortegen

NÖJE

1. SLOTTSBACKEN

Efter vigseln samlar Victoria ihop sitt sju meter långa släp och hoppar tillsammans med Daniel in i hästvagnen som ska ta dem runt stan. Vid Slottsbacken ansluter resten av kortegen. Här är också en perfekt plats för den som vill se så mycket som möjligt. Här får du först se brudparet i kortegen, en timme senare får du se dem stiga i land här efter åkturen i kungaslupen. Sedan är det bara att traska ett stenkast bort till Lejonbacken där Victoria och Daniel vinkar klockan 18.

2. NORRBRO

Bron har breda trottoarer som ger bra plats att stå på. Det är också nära till Lejonbacken för den som vill se Victoria och Daniel vinka. Precis efter bron upp mot Gustav Adolfs torg är också bra platser att beskåda kortegen.

3. STUREPLAN

När kortegen svänger in på Birger Jarlsgatan är Stureplan ett bra ställe att speja efter Daniel och Victoria. Här finns det dessutom en liten mur som man kan ställa sig på för att se bättre.

4. STRANDVÄGEN

Strandvägen är lång och är man ute i god tid så bör man kunna hitta en lucka att stå på. Dessutom är det en allé i mitten av vägen som man också kan stå längs. Som extra plus har man fantastisk utsikt över vattnet i väntan på brudparet.

5. JUNIBACKEN

Området runt Junibacken och Vasamuseet är perfekt för den som vill se brudparet kliva ombord på slupen Vasaorden. Dessutom sitter man på första parkett om någon skulle plurra i…

6. KASTELLHOLMEN

Längst ut på Kastellholmen har man förstaklassig utsikt på parets vattenfärd.

7. SKEPPSHOLMEN

Likaså är Skeppsholmen idealiskt för den som tycker att det är roligare att se brudparet till sjöss snarare än på land.

ARTIKELN HANDLAR OM