LISTA: De är bjudna

NÖJE

Nu är listorna klara och offentliga.

Här är de som kommer på årets stora bröllop.

Bland gästerna syns namn som Per Gessle, Peter Jöback, Göran Hägglund, prins Albert av Monaco, Lisa Nilsson och Jan Eliasson.

Det kallas för årets stora händelse – lördagens bröllop mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Och i dag släpptes namnen på de som blivit inbjudna och tackat ja till att närvara vid vigseln i Storkyrkan och den storslagna bröllopsmiddagen och festen på kvällen på Stockholms slott.

H&M-vd

Ett stort antal av bröllopsparets släkt och vänner kommer självklart att närvara. Bland vännerna syns Hennes & Mauritz vd Karl-Johan Persson, barndomsvänner till Daniel från Ockelbo och några av kronprinsessans närmaste tjejkompisar som funnits med henne genom vått och torrt.

• Men även representanter från andra kungahus i Europa, medlemmar från samhällets toppar och statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att fylla kyrkbänkarna.

Jöback och Gessle

Victoria och Daniel har även bjudit en del svenska kändisar. Bland annat artisten Per Gessle och hans hustru Åsa, Peter Jöback och hans pojkvän Oscar Nilsson samt sångerskan Lisa Nilsson.

Den japanske kronprinsen Naruhito och kronprinsessan Masako finns båda med på gästlistan till bröllopsmiddagen, trots att tidigare tidningsuppgifter sagt att kronprinsessan inte skulle resa med till Sverige på grund av den långa flygresan.