Strålande Madeleine

Barnkörens sång fick henne att gråta

Foto: URBAN ANDERSSON
stal showen Prinsessan Madeleine lyste som en sol på röda mattan tillsammans med Carl Philip utanför Konserthuset i Stockholm. Hon nickade glatt när hon fick frågan om middagen tidigare på kvällen varit bra.
NÖJE

Här hyllas Madeleine av svenskarna.

Prinsessan blev rörd av folkets jubel – och strålade mest på röda mattan.

– Det betyder mycket för henne, säger en vän till familjen.

Foto: SCANPIX
Inne i Konserthuset dansade och spexade madeleine tillsammans med Carl Philip på en av läktarna.

Prinsessan Madelene gjorde stor succé när riksdagen bjöd till galaföreställning i Konserthuset.

Alla kungliga gäster transporterades med buss till Hötorget och Madeleine var en av de första att kliva av.

Till en början tittade hon ner i backen, men när hon plötsligt möttes av stort jubel från publiken sken hon upp. Prinsessan blev märkbart tagen och klev med ett stort leende fram på röda mattan tillsammans med Carl Philip. Hon nickade glatt när hon fick frågan om middagen tidigare på kvällen varit bra.

Ett par timmar tidigare hade Madeleine gjort en liknande entré vid Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen. Politiker och kungliga gäster fanns på plats för regeringens middagsbjudning. Gräddan av Europas kungligheter klev fram på den långa mattan i tur och ordning.

Då fick Victoria och Daniel mest jubel, men den samlade pressen var enad – Madeleine strålar!

I dag är det en vecka sedan hon landade i Sverige efter uppbrottet med Jonas Bergström. Enligt hovet behövde Madeleine egen tid, hon reste direkt till New York när brytnigen blev offentlig. Separationen har tagit hårt på henne, men i går visade prinsessan att hon är på god väg att gå vidare.

”Betyder mycket”

– Hon blev väldigt glad för stödet. Det är klart att det betyder mycket för henne, säger en vän till familjen.

Och enligt prinsessan Christina Magnusson, Madeleines faster, verkar det vara en glad prinsessa som i morgon får se sin storasyster gifta sig.

– Det här är ju en trevlig händelse i familjen, säger hon.

”Madeleine grät mest”

Inne i Konserthuset satt Madeleine på en av läktarna tillsammans med släktingar och vänner. Hon skrattade och log under föreställningen och kunde inte låta bli att digga med i Roxettes ”The look” som fick hela lokalen att koka.

Men när barnkören från Adolf Fredriks Musikklasser äntrade scenen och sjöng för kronprinsessparet blev det svårt för prinsessan att hålla tillbaka tårarna.

– Alla kvinnliga kungligheter grät, och Madeleine grät mest tror jag, säger mezzosopranen Malena Ernman, som var en av artisterna under galakvällen.

Medan Daniel och Victoria vinkade åt de som fortfarande stod kvar utanför Konserthuset efter showen, gjorde Madeleine en snabb sorti.

Men publiken vägrade låta henne åka utan oväsen. Jublet ekade över torget.