Festade hela natten lång

Madeleine glänste: Hon dansade häcken av alla

1 av 3 | Foto: Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
lämnar festen klockan 05.00 Prinsessan Madeleine och kungaparet är på väg hem till Drottningholms slott efter bröllopsfesten.
NÖJE

Bröllopsfesten fortsatte långt in på småtimmarna.

När Victoria och Daniel smet undan tog Madeleine rollen som balens drottning.

– Ojoj, vad hon strålade. Lycklig och vacker och dansade häcken av alla, säger Malena Ernman.

Först när tv-kamerorna slocknat kunde bröllopsfesten börja på riktigt på Slottet – titlar lades åt sidan och kungligheterna slappnade av.

– När en låt av hiphop-bandet Black Eyed Peas spelades kom alla kungligheter upp på dansgolvet. De slängde skorna och svängde sina lurviga, Mette-Marit och hela högen, säger mezzosopranen Malena Ernman, som var en av gästerna på Slottet.

Silvia släppte loss

Hon och de 400 andra inbjudna fick se både kungen och Silvia släppa loss och dansa till diskoklassiker och gästande Roxette. Men Victoria och Daniel hade bara ögon för varandra.

– De var hela tiden tillsammans, jag såg aldrig Victoria utan Daniel. Det blev lite tårar igen på kvällen, man blev tagen av att se dem tillsammans, säger en vän till kungafamiljen.

”Det var rörande”

Även statsminister Fredrik Reinfeldt vittnar om kronprinsessparets kärlek.

– Det var rörande att se Daniels och Victorias starka känslor, hälsar han via sin pressekreterare.

Vid tretiden smet brudparet diskret undan. Då kunde prinsessan Madeleine stå i centrum.

– Victoria var balens självklara drottning tills de drog sig tillbaka. Då tog Madeleine över. Ojoj, vad hon strålade. Lycklig och vacker och dansade häcken av alla, säger Malena Ernman.

Fick hon många blickar av de manliga gästerna?

– Ja, absolut.

Även Daniel visade prov på sin dansskicklighet. Efter att tv-kamerorna slocknat fick Malena Ernman prova på att dansa med den nyblivne prinsen.

– Han kändes som en kunglighet när han dansade, folk flyttade på sig på dansgolvet. Han kunde verkligen föra, säger hon.

Westlings familj nöjd

Men inte bara celebriteterna fick en minnesvärd kväll på Slottet. Enligt en källa var bröllopsfesten en upplevelse även för familjen Westling.

– De är jättenöjda. Det är ju de som har samlat alla pluspoängen. Det är en spännande värld för dem och de har varit enormt duktiga, säger Aftonbladets uppgiftslämnare.

Klockan fem i går morse lämnade kungen, drottningen och prinsessan Madeleine Slottet i en svart veteranbil.

ARTIKELN HANDLAR OM