Nu får de ses igen

1 av 3 | Foto: Gustav mårtensson
kärleksmöte I går sågs Carl Philip och Sofia Hellqvist komma ut ur prinsens lägenhet i Gamla stan. Sofia bar svarta solglasögon och hade en keps långt neddragen i pannan.
NÖJE

Hon fick inte komma på bröllopet.

Men efter att kunglighterna åkt hem är det nu fritt fram för Sofia Hellqvist och Carl Philip att träffas igen.

I går såg de tillsammans utanför prinsens lägenhet i Gamla Stan.

Sofia Hellqvist var inte bjuden på Victoria och Daniels bröllop. Hon fick inte heller vara med vid någon av festligheterna i veckan som gick.

I stället var det prinsens före detta flickvän Emma Pernald som fick komma på riksdagens middag och konsert dagen innan bröllopet.

– Kungafamiljen har alltid haft en nära relation till Emma, hon och prinsen var trots allt tillsammans i nästan tio år, säger hovexperten Roger Lundgren.

”Inte svartsjuk”

I tisdags träffades Carl Philip, Emma Pernald samt Victoria och Daniel hemma hos prinsessan Madeleine när de firade hennes 28-årsdag i efterskott.

Detta är inget som upprör den före detta modellen, menar en vän till Sofia:

– Hon är inte den svartsjuka typen. De vet var de har varandra.

Lång väg in i familjen

Men vägen in i kungafamiljen är lång.

– Han vill att hon ska vara med men det går ju inte att hoppa in i den familjen hur som helst, fortsätter vännen.

När de europeiska kungligheterna lämnat Stockholm dröjde det dock inte länge innan Sofia och Carl Philip träffades igen.

I går eftermiddags sågs paret komma ut från Carl Philips lägenhet i Gamla stan. Sofia bar svarta solglasögon och hade en keps långt neddragen i pannan.

”Sover hos honom”

Men bara ett par steg utanför porten vände paret plötsligt och gömde sig bakom en pelare. Där stod de ett par minuter tillsammans med en av prinsens livvakter och diskuterade innan Carl Philip satte sig i bilen, utan Sofia.

– Hon sover ofta hos honom, men om de vet att det är fotografer utanför så ser han till att gå ut själv. Kungen är inte så glad över att det blir bilder, säger en vän till prinsen.