Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Bröllopet

Madeleine tillbaka

Är värdinna i kväll på lyxigt och kändistätt party

Nu börjar prinsessan om efter sin långa time-out.

Med en stor fest i London.

I kväll är Madeleine värdinna på ett lyxigt och kändistätt party.

Prinesessan Madeleine gör comeback som värdinna på en stor fest i London i kväll.   Prinesessan Madeleine gör comeback som värdinna på en stor fest i London i kväll.

Prinsessan Madeleines stora kändisfest hålls på exklusiva The Northumberland nära Trafalgar Square i London.

Organisationen Childhood Foundation har byggt upp ett speciellt team i London som tillsammans med Madeleine planerat den storslagna festen. Planeringen har pågått under en längre tid och det här blir Childhoods första event i London.

Flera kända artister uppträder under kvällen och ett par hundra gäster är inbjudna för att delta i en stor välgörenhetsauktion.

Äventyraren Johan Ernst Nilson, som har gjort 28 expeditioner i 100 länder, skänker en bestigning av Mont Blanc till en av vinnarna. Han känner prinsessan och är engagerad i både Childhood och Min Stora Dag som Madeleine är beskyddare av.

”Är ganska äventyrlig”

– Prinsessan har inte varit med och klättrat själv ännu. Men hon är ganska äventyrlig och tycker det är kul att testa nya saker, säger Johan Ernst Nilson.

Han berättar att Madeleine har pratat om att följa med på en expedition i framtiden.

– Hon gör alltid mycket research och är en person som aldrig skulle ta onödiga risker. Hon skulle aldrig ge sig på saker som hon inte visste att hon klarar av, berättar Nilson.

Efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström har Madeleine hållit låg profil. Tidigare har hon avsagt sig alla alla officiella uppdrag fram till högtidlighållandet av Bernadotte-jubileet i Örebro 21 augusti.

Biljett för 280 000 kronor

Men efter att Aftonbladet avslöjade prinsessans kändismiddag i London har även den skrivits in i hennes officiella kalender. Det blir hennes första egna offentliga uppdrag efter den lång time-outen.

– Jag ville göra en insats och försöka hjälpa till när jag förstod hur fruktansvärt svårt många barn har det, säger Madeleine om sitt engagemang till tidningen Elle.

Specialinbjudningar gick ut till flera prominenta gäster för omkring en månad sedan. Men det har även gått att köpa biljetter till festen. Att få sitta vid det kungliga bordet kostar cirka 280 000 kronor. Den billigaste biljetten kostar knappt 3 400 kronor.

Partyt börjar 18.30 med mingel och välkomstdrink.

Därefter blir det middag och dans. Den världskände svenske kocken Marcus Samuelsson står för menyn. Intäkterna från auktionen som genomförs av det anrika auktionshuset Sotheby’s, går till Childhood.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet