Succésessan

Madeleine gjorde strålande comeback på gala i London

1 av 6 | Foto: Peter Van Den Berg
FÖRST AV ALLA Prinsessan Madeleine anlände först av alla till Childhood Foundations välgörenhetsgala på exklusiva medlemsklubben The Northumberland vid Trafalgar Square.
NÖJE

LONDON. Här gör Madeleine sin strålande comeback.

Som nybliven singel valde hon att satsa på Dominic Cooper.

Prinsessan bjöd över 23 000 kronor för en dejt med ”Mamma Mia”-skådespelaren.

Som värdinna för Childhoods välgörenhetsgala i London var hon kvällens mittpunkt.

Aftonbladet var som enda svensk tidning med inne på festen på den exklusiva medlemsklubben The Northumberland vid Trafalgar Square.

Prinsessan Madeleine, 28, anlände först av alla gäster och sprack upp i ett leende när hon möttes av pressuppbådet utanför.

Kvällen började med en lyxig middag komponerad av den svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson. Till bordet hade hon ”Mamma Mia”-skådespelaren Dominic Cooper.

Han föll speciellt vår svenska singelprinsessa i smaken.

Är också singel

De konverserade och skrattade gott under hela middagen.

Han uppges också vara singel efter uppbrottet från ”Mamma Mia”-kollegan Amanda Seyfried. Under välgörenhetsauktionen fick gästerna buda på en heldag med Dominic Cooper och till gästernas förtjusning gav sig prinsessan Madeleine in i budgivningen. Men hon stannade vid 2 000 pund, drygt 23 000 kronor, och förlorade.

– Madeleine verkar vara den mest eftertraktade tjejen i hela Sverige. Alla män här försöker i alla fall fånga hennes uppmärksamhet, säger en av middagsgästerna.

Madeleine själv var även föremål för en intensiv budgivning och såldes som middagssällskap för 15 000 pund, drygt 176 000 kronor, där en meny av Marcus Samuelsson ingick. Middagen kommer äga rum i prinsessans nya hemstad New York. Under kvällen presenterades hon som ny projekthandläggare för välgörenhetsorganisationen Childhood i staden. Prinsessan flyttar till USA efter sommaren.

Madeleine höll även ett tal under middagen:

– Ärade gäster tack för att ni är här. Jag är så glad att ni ville komma. Det är en fantastisk ära för mig. Jag hoppas att ni också fortsätter stödja vår sak.

Kändismingel

På festen uppträdde svenska artisterna LaGaylia Frazier och September.

Madeleine fick även mingla med brittiska kändisar som artisten Rick Astley och Bill Nighy, känd från ”Love Actually” och ”Pirates of the Carribean”. Madeleine fick också kungligt sällskap av prins Nicholas av Grekland och hans flickvän Tatiana Blatnik.

Prinsessan hade planerat välgörenhetsgalan sedan i mars med hjälp av den brittiska programledaren Tonya Meli som känner nyckelpersoner inom tv-branschen och den brittiska kungafamiljen. Madeleine introducerades för Tonya genom sin väninna Josephine Genetay.

Aftonbladet kunde redan den 27 maj avslöja att prinsessan Madeleines första soloframträdande efter brytningen med

Jonas Bergström skulle bli som värdinna för Childhoodgalan i London i går.

Tog över dansgolvet

Den spruckna förlovningen gjorde att Madeleines kalender rensades från officiella uppdrag under en lång tid. Först förra helgen klev hon ut i offentlighetens ljus igen tillsammans med hela kungafamiljen i samband med kronprinsessan Victorias bröllop. I går stod hon på egna ben igen.

Sent i natt tog Madeleine över dansgolvet när Olly Murs uppträdde, han kom tvåa i ”X Factor” – en slags motsvarighet till tv-programmet ”Idol”. Hon dansade tillsammans med Dominic Cooper framme vid scenen.

”Nytt par på gång?”

Han drog upp prinsessan på dansgolvet och hon drack diskret ur skådespelarens drink med ett sugrör. Childhood hade egna fotografer på plats men när de försökte föreviga ögonblicket fick de en skarp blick av Madeleine som skakade på huvudet.

– Känns det som att vi har ett nytt par på gång här kanske, sa en av gästerna som såg prinsessan och skådespelaren dansa loss till ”Twist and shout”.

Vid tvåtiden i natt lämnade prinsessan Madeleine galan.