Kungaparet tog emot Victorias hyllningar

Folket firade trots att Victoria inte var på plats i Solliden

Foto: Foto: Scanpix
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf mötte de drygt 400 personer som hade kommit till Solliden slott för att uppmärksamma kronprinsessan Victorias födelsedag.
NÖJE

Trots att kronprinsessan hade aviserat sin frånvaro, var det många som höll fast vid traditionen att spendera hennes födelsedag den 14 juli utanför Sollidens slott på Öland.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia var på plats för att ta emot alla som samlats för att födelsedagsfira deras dotter.

Foto: Foto: Scanpix
Tittut! Drottning Silvia mötte folket för att ta emot hyllningarna till Victoria som fyller 33 år i dag.

När grindarna till den soliga slottsträdgården öppnades på förmiddagen vällde folket in.

Men riktigt som vanligt är det inte, konstaterar Inger och Jan-Erik Hendelberg från Nässjö: Det är inte lika trångt och själva struntade de i att ta med sig bukett till födelsedagsbarnet.

Men precis som vanligt har de med sig fällstolar, som de kan sitta i medan de inväntar eventuella kungligheter.

Paret har varit här varje år sedan kronprinsessan fyllde fem år. I dag fyller hon 33 och firar på okänd ort tillsammans med sin nyblivne make.

Kungaparet tog emot

Vid halv tre-tiden klev kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia ut i Sollidens slottsträdgård för att tacka alla de som samlats för att födelsedagsfira deras dotter, trots hennes frånvaro.

Kungaparet möttes av applåder och kungen lovade att framföra alla hälsningar och hyllningar till kronprinsessan när hon kommer hem från sin bröllopsresa.

”En trevlig familj”

Även om Victoria inte var närvarande, var i alla fall ett litet födelsedagsbarn på plats vid Solliden: Thelma Sjunnesson från Trollhättan firar ettårsdagen med promenad i det sköna, mjuka gräset i Engelska parken. Hennes föräldrar kan smälta kronprinsessans frånvaro.

– Vi har vår egen prinsessa här, säger pappa Johan Persson och kramar Thelma.

Elke Wallner från Stuttgart i Tyskland säger att hon har den svenska kungafamiljen som hobby. Hon är också på Öland varje sommar.

– Det är en trevlig familj – med hjärta, säger hon.