Fototävlingen avgjord: Här är de bästa bröllopsbilderna

Hans vinner en systemkamera från Canon

1 av 11 | Foto: Hans Brandt
Såhär skrev Hans Brandt om vinnarbilden när han skickade in den:”Den här dagen kommer att etsas fast i folkminnet. Att få vara med i Historien känns lite mäktigt, det var värt all väntan och trötta ben. Aldrig har väl Stockholm varit så pyntat och fejat som den 19:de. Men det jag kommer att minnas bäst är nog den positiva stämningen mellan alla människor, och det trots all trängsel och lång, lång väntan.” Klicka på bilden för att se den större.
NÖJE

Den 19 juni firade svenska folket kronprinsessan Victorias bröllop.

Vi uppmanade läsarna att skicka in sina bästa bilder från bröllopsdagen tillsammans med historien bakom bilden.

Nio finalister får här sina bilder och historier publicerade – och en lycklig vinnare får en systemkamera från Canon.

Många roliga, söta, fina och högtidliga bilder skickades in till oss. Läsare från alla delar av landet beskrev med bild och ord hur just de firat bröllopsdagen.

Men en bild lyckade fånga det speciella med dagen, kärleken och stämningen i huvudstaden på samma gång. Den togs av hans Brandt, 50, från Stockholm.

– Det var så otroligt bra stämning i staden. Jag var ute och fotade i tolv timmar och ville fånga stämningen i staden. Det var pyntat så enormt vackert i hela Stockholm, så såg jag pyntet med stadshuset i bakgrunden och tog bilden. Jag såg med en gång att det här är bra, bilden säger allt tycker jag, säger Hans.

Väntade på kortegen

Förutom att gå omkring och fota stod han även i flera timmar och väntade på kortegen med brudparet.

– Det häftiga med bröllopet är att man är med i historien för en gång skull. Det här kommer våra barn att läsa om i framtiden! Det är häftigt att ha varit med.

”Ska till Frankrike”

Hans vinner en Canon EOS 550D systemkamera.

– Den ska jag ta med ner till Frankrike i sommar. Jag ska upp i bergen och fota moln. Jag älskar molnformationer! I Pyrinéerna är det olika väderfenomen hela tiden som blir superhäftiga bilder, säger Hans.

Vinnarbilden ser du här bredvid och de andra nio finalisterna i bildspelet under.