Född till ett liv i lyx – det här är Chris O'Neill

Amerikanen som fångade en svensk prinsessa är ingen främling i överklassen

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.
NÖJE

Chris O'Neill, 38, kör Porsche, har gått på internatskola och hans mamma har dejtat prins Charles.

Han är dollarmiljonär och tvekade inte att donera 700 000 kronor till Childhood Foundation – anonymt förstås.

Inte konstigt att Silvia tycker att han är en riktig svärmorsdröm.

I början av året flyttade Chris O'Neill och prinsessan Madeleine till en gemensam våning på 100 kvadratmeter i området Midtown East nära Central Park på Manhattan. Enligt uppgift hyr de lägenheten för ungefär 40 000 kronor i månaden. Madeleine lever fortfarande på sitt årliga apanage, men hon behöver inte oroa sig för att tvingas försörja sin framtida make. Chris O'Neill har jobbat i finansbranschen de senaste 16 åren, på företag som NM Rothchild & Sons och Steinberg Asset management. Han sa upp sig för att starta eget och har även investerat i flera olika bolag, bland annat i den populära kändisrestaurangen The Darby. Han är mångmiljonär och har länge levt ett jetset-liv. Sedan en tid tillbaka är han delägare i Noster Capital, en hedgefond som i slutet av 2011 var värd cirka 460 miljoner kronor. Fonden har sitt säte i London och Chris, som själv är född och uppvuxen i London, åker ofta dit på affärsresor.

Systrarna har adliga män

I Storbritannien bor också flera av hans halvsystrar. Äldre systern Tatiana driver ett vackert 1700-talsgods med sin adlige man Henry D’Abo och deras tre barn. En annan av hans systrar, Natascha, har också gift sig adligt. Hon arbetade som moderedaktör på det prestigefyllda magasinet Tatler innan hon gifte sig med den österrikiske greven Ernst Abensperg und Traun.

Chris mamma Eva O'Neill, 69, är ursprungligen från Österrike och har varit gift tre gånger. Enligt Daily Mail snärjde hon en av sina män framför näsan på filmstjärnan Elisabeth Taylor. Eva O'Neill ska också ha haft en romans med prins Charles 1986 medan han var gift med Diana. De är fortfarande vänner och 2003 tog Charles med sig Camilla på en välgörenhetstillställning som Eva ordnade i Salzburg.

Mamman vän med Ivana Trump

Eva O'Neill arbetar med välgörenhet och är en flitig gäst på societetstillställningar. Hon pendlar mellan en 13-miljonersvilla i Florida som Chris köpt samt en lägenhet i London. Hon ska också ha en bostad på Manhattan. Affärsmannen Donald Trumps exfru Ivana Trump är en av hennes nära väninnor.

Chris pappa Paul O'Neill var en framgångsrik amerikansk bankman som dog 2004.

I New York arbetar Chris oftast hemifrån medan Madeleine är på World Childhood Foundations kontor nära FN-skrapan. När Chris vill ta en paus från aktiemarknaden går han gärna en rask promenad med Madeleines hund Zorro.

Chris umgås i societetskretsar och har många framgångsrika vänner. En av dem, miljardären Jamie Dingman, var den som introducerade Madeleine och Chris för varandra. Genom Madeleine träffade Dingman i sin tur Tiger Woods före detta fru Elin Nordegren som han hade en romans med.

Exet är underklädesmodell

Chris O'Neill har umgåtts med personer från överklassen ända sedan barndomen. Han studerade på den exklusiva schweiziska internatskolan Institut auf dem Rosenberg i St. Gallen. Skolan tar emot 250 elever per år och utbildningen kostar 600 000 kronor per läsår. Efter studenten flyttade han till Boston och läste internationella relationer. Senare tog han en examen från prestigefyllda Columbia Business School i New York.

Innan Chris och Madeleine träffade varandra var han tillsammans med underklädesmodellen Maryam Abdullina från Uzbekistan och paret syntes ofta ute i vimlet. Men sedan han träffade Madeleine sommaren 2010 har han hållit en lägre profil och förstått att diskretion är a och o när det gäller kontakten med de kungliga. Strax efter att han lärde känna Madeleine valde han att donera 100 000 dollar, cirka 700 000 kronor, till World Childhood Foundation. Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet.

Han stöttar henne i arbetet för utsatta barn och visar det stolt genom att bära ett likadant färgglatt pärlarmband från Childhood som drottning Silvia och prinsessan Madeleine har på sig.