Kvinnor, fester – & snabba affärer

Så levde Chris O’Neill jetset-liv före Madde

1 av 5
2010 Syntes ofta i vimlet Innan han träffade prinsessan Madeleine var Chris O’Neill en flitig gäst i New Yorks nattliv. Här tillsammans med Candice Miller.
NÖJE

Chris O’Neills bolag tjänar stora pengar på den svåra ekonomiska krisen.

Samtidigt har han varit en flitig gäst på välgörenhetsgalor – ofta med nya attraktiva kvinnor vid sin sida.

– Väldigt ofta när man har gjort häftiga affärer ger man pengar till väl­görenhet. Det är dubbelmoral, säger medie­­råd­givaren Paul Ronge.

Chris och Madeleine förlovade sig i oktober.

15 december 2007. Den amerikanske tv-stjärnan Donald ”Donny” Deutsch firar sin 50-årsdag med en exklusiv fest.

En av gästerna är Chris O’Neill. Han är där till­sammans med den då 29-åriga tv-stjärnan Bianna Golodryga, programledare för det populära programmet ”Good morning America”. Hon är född i Moldavien, men har gjort kometkarriär i den amerikanska tv-världen.

Bianna Golodryga är ­bara en i raden av kvinnor som Chris, nyligen kallad ”en riktig svärmorsdröm” av drottning Silvia, har haft vid sin sida.

”Modernt avlatsbrev”

Men den blivande ­prinsessgemålen har även sin beskärda del av kritiker.

Samtidigt som han ­arbetar i den stenhårda ­finansbranschen och hans ­bolag gör vinster på den ­ekonomiska krisen har han ­ofta synts i olika välgörenhets­sammanhang.

– Väldigt ofta när man har gjort häftiga affärer använder man det moderna avlatsbrevet, att ge pengar till välgörenhet. Då får man ett gott samvete. Det är dubbelmoral, säger medierådgivaren Paul ­Ronge.

Under­klädes­modellen ­Maryam Abdullina, 25, är en av kvinnorna som har setts tillsammans med Chris O’Neill på olika välgörenhetsgalor. Framför allt träffades de ­under 2008.

Chris O’Neill började dock ­synas ute i New York-vimlet ­betydligt ­tidigare än så, redan för tio år ­sedan. En novemberkväll 2004 var han på ett exklusivt cocktailparty på 165 Charles Street i New York med jetsetkvinnan och modeprofilen Rory Hermelee. Hon är marknadsföringschef och har bland annat arbetat för ­modeföretaget Hermes i Paris och smyckesdesign­företaget Bulgari.

Har lägre profil i dag

2007 sågs Chris O’Neill tätt omslingrad med tv-stjärnan Annie Churchill på den årliga balen i botaniska trädgården i New York.

Bara månader innan Chris O’Neill träffade prinsessan Madeleine i New York 2010 var han på ännu en välgörenhetsfest. Den gången hade han Candice Miller vid sin sida, ett välbekant ansikte på exklusiva kändisfester i New York.

Sedan Chris O’Neill ­träffade Madeleine håller han dock en betydligt lägre ­profil.

– De söker ingen publicitet och håller sig för sig ­själva, säger kändisjournalisten David Patrick Columbia som driver nätsidan New York Social Diary.

– Prinsessan Madeleine tycks vara en person som ­inte vill ha någon uppmärksamhet, många här i New York vet inte vem hon är.

Aftonbladet har förgäves sökt Chris O’Neill för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM