Här gör Chris O’Neill debut

Första officiella uppdraget med Madeleine

1 av 5 | Foto: Linda Forsell
Chris O’Neill och prinsessan Madeleine vållade stor uppståndelse då de den 7 november 2012 dök upp på The Yale Club i New York för att närvara vid ett minnesarrangemang för Raoul Wallenberg. Det var första gången Chris var med på ett officiellt uppdrag med Madeleine.
NÖJE

Första uppdraget gick som en dans.

I går följde fästmannen Chris O’Neill för första gången med prinsessan Madeleine på jobbet.

Det nyförlovade paret spenderade gårdagen på 22:a våningen på The Yale Club i New York för att ­närvara vid ett minnes­arrangemang för Raoul ­Wallenberg.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill anlände strax efter 18.30, lokal tid, och möttes av ett stort pressuppbåd.

Madeleine var iklädd en vit klänning och Chris bar en stilig smoking.

Innan det var dags för middagen passade de på att mingla med fotografer och journalister.

Skulle bara ”dykt upp”

Aftonbladets utsände ­Linda Forsell berättar att de båda två verkade lugna – trots all uppståndelse.

– Det var mycket folk och många som ville ta bilder. Chris verkade däremot lugn och inställd på vad han skulle göra, säger hon.

Fram till i går var det oklart om Chris verkligen skulle följa med. Hovets ­informationschef, Bertil Ternert, sa till Aftonbladet att det mesta tydde på att han skulle ”dyka upp”.

Aftonbladet avslöjade för två veckor sedan att paret skulle förlova sig. Gårdagens framträdande var det första officiella uppdraget som Chris O’Neill fick följa med på.

Polismästare prisades

Madeleine valde däremot att trotsa hovetiketten när hon redan före förlovningen i januari tog med sig Chris på ett representationsuppdrag i konserthuset Carnegie Hall i New York.

Raoul Wallenberg-priset delas sedan 1985 ut till individer, grupper eller organisationer som arbetar i den svenske diplomaten anda - med mod och mot maktförtryck.

I år firades Raoul Wallenbergs hundraårsdag. Priset gick till New Yorks polismästare Raymond W Kelly.