Succétårtan - Maddes idé

Stjärnkocken Stefano Catenacci berättar om bröllopsmiddagen

NÖJE

700 makroner prydligt upplagda i en specialtillverkad ställning i form av en pyramid.

Maddes och Chris bröllopstårta var inte helt vanlig - men gjorde succé på festen.

Och det var prinsessans egen idé.

Madde och Chris överraskade gästerna med en minst sagt ovanlig bröllopstårtan.

Madde och Chris överraskade och valde bort en traditionell bröllopstårta. I stället bjöd de gästerna på makroner, eller macarons som det heter på franska, i alla möjliga smaker och färger.

Förslag från prinsessan

På en specialgjord plexiglasställning i form av en pyramid fanns 700 stycken små bakverk.

På bilden ser man också hur ställningen pyntats med rosor i botten.

Enligt stjärnkocken Stefano Catenacci som ansvarade för middagen var "tårtan" ungefär 1,5 meter hög.

–  Det är inte riktigt en vanlig bröllopstårta. Det var ett förslag från prinsessan Madeleine att hon ville ha macaron i stället, säger han till Aftonbladet.

Något som ska ha gått hem hos gästerna.

–Det var riktigt wow när vi rullade in tårtan.

"Gick enligt planerna"

På söndagseftermiddagen var en trött, men glad, Stefano Catenacci, med i Aftonbladet TV:s live-sänding.

Hur gick det igår?

– Det gick väldigt, väldigt bra.

Varför just den här menyn?

– Tanken var ju att vi skulle hitta en meny som var i säsong och framför allt som kanske inte påminner om den som gjorde till kronprinsessan och prins Daniel. Sedan var det ju självklart de själv som valde.

Stefano Catenacci berättade också att totalt 56 personer gjorde maten till bröllopsgästerna, och att allt gick bra.

– Allt gick enligt planerna. Alla gäster var väldigt nöjda, säger han.

Här nedan kan du se menyn i sin helhet.

FAKTA

Här är festmenyn

Svenska delikatesser

Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche, skagen­emulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje, matje­sillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskumoch

liten Västerbottenostpaj

Varmrätt

Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris, råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompottmed brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås, morots­variation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

Efterrätt

”Pavlova” med italiensk maräng, smultronsorbet och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron

Dryck

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

Svensk snaps och öl

Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

ARTIKELN HANDLAR OM