Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Sofia Wistam

Veckans gäst:
Sofia Wistam, 43

Programledare

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström gifter sig inte i år avslöjade Silvia i Aftonbladet. Hur reagerade du på beskedet? – Jag tar det med ro, det var väntat. Jag hoppas Madeleine och Jonas håller ihop så att vi verkligen får ytterligare ett kungligt bröllop. – Tung nyhet. Och min erfarenhet av nyhetsarbete säger mig att när en sådan uppgift bekräftas för en kvällstidning, då finns det mycket skit i botten. Silvia kör "damage control". Antingen Jonas eller Madde verkar ha tyckt att gräset inte varit tillräckligt grönt. – Som yrkesperson fick jag pulspåslag. Det gör rapporteringen mer spännande. Rent mänskligt anar man en kris och i det finns inget att glädjas åt. – Jag tycker det är skönt att det finns ett svart får i familjen som kan ställa till med en liten skandal. Victoria och Daniel är så trygga i sina roller så det blir lite roligt och underhållande när sånt här händer.
Benny Andersson specialskriver en låt till Victoria och Daniel. Vem vill du se uppträda på bröllopet? Jag vill se ABBA återförenas så vi får en repris på underhållningen 1976 när de uppträdde för kungaparet. Men eftersom ABBA vägrar så hoppas jag på Salem Al Fakir, han kan nog få igång de kungliga gästerna. – Jag ser gärna att Ebba Grön kommer dit för att spela "Beväpna er". Sedan kan de spela "Ung & Kåt" på Maddes och Jonas bröllop – Jag kan tänka mig att se Beyoncé, R Kelly och Alicia Keys. Gärna Bruce Springsteen om han har vägarna förbi. Jag skulle också vilja se Abba återförenas. Men jag antar att det blir Helene Sjöholm och Salem Al Fakir. – Jag vill se Håkan Hellström eller Joakim Thåström. Svenskt, härligt och rockigt. Det skulle vara lite befriande. Jag vet ju att Daniel har en lite annorlunda musiksmak, så det skulle vara kul om han fick lite som han ville också.
Inbjudningskorten har gått ut i veckan till vigseln. Lars Ohly tackar nej, Aftonbladets chefredaktör Jan Helin tänker gå. Vad gör du den 19 juni kl 15:30? – Förhoppningsvis sitter jag på en pressläktare inne kyrkan och ser Victoria och Daniel skapa historia. – Precis då slutar matchen mellan Tyskland och Serbien i fotbolls-VM i Sydafrika. Ghana-Australien börjar först 16.00. Vore perfekt om de petar in kyssen däremellan. – Klockan 15.30 hyssjar jag alla som pratar. Exakt var jag befinner mig är osäkert, men förmodligen i någon typ av studio. Jag bryter semestern för att jobba, och gör det med stor glädje. Den dagen kommer bli bananas. – Förhoppningsvis långt ifrån den här stan. Antingen är jag hemma på Lidingö eller flyr till lantstället på Gotland. Vi får hoppas det blåser över snart. Men det är kanske nu man ska hyra ut sin bostad.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet