Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Anna Blomberg

Veckans gäst:
Anna Blomberg, 38

Skådespelare

Kungen har hamnat i ett storbråk om Villa Parkudden där hyresgästerna ska vräkas trots prinsessan Madeleines brutna förlovning. Är det rätt agerat och bör Madeleine fortfarande flytta in där? – Vad är det för fel på Hovstallet där hon har tre rum och kök? Ser ingen mening med att flytta på trogna hyresgäster för att prinsessan ska byta bo. – Det verkar som att kungen är arg ganska ofta. Nyligen var han "rasande" enligt en löpsedel. Och visst "röt han till" på en släktmiddag häromveckan? XVI får tänka på hjärtat, han är ingen ungdom längre. – VILL verkligen Madeleine flytta in där nu? Jag skulle betrakta det som smittat med tanke på den brutna förlovningen. Men bostäder, helst vid vattnet, har en förmåga att locka fram ruggiga sidor hos folk. Och kungen har uppenbarligen fått feeling för Parkudden. Hyresgästföreningen har nu chansen att visa musklerna. – Nej, det låter ju helt vansinnigt. Varför ska de behöva flytta? Hon kan väl flytta in där ändå, om hon vill. Hon kan ju bo där själv, men hyresgästerna var ju där först. De ska få bo kvar.
I torsdags hade TV4:s dokumentärserie Familjen Bernadotte premiär. Tycker du vi kom så nära kungafamiljen som utlovat? – Så nära som man nu kan komma. Vår svenska kungafamilj gillar inte att vara privat i tv och tidningar överhuvudtaget så det här får man se som ett framsteg. – Nära? Vi fick se kungen inspektera kökspersonalens arbete, klappa en jättelik tjur och bita ifrån mot Silvia när hon rättade honom i ett svar. I övrigt ett tillrättalagt sömnpiller som jag redan har glömt. – Knappast granskande men en lyckad fördjupning av kungen som person. Det var ett mänskligt porträtt av honom och jag slogs av hur oerhört ung och faktiskt rakt av ensam han var när han ärvde tronen. En stor uppgift för vem som helst. TV 4 - SVT: 1-0. – Jag är så ointresserad av kungafamiljen. När jag ser deras ansikten i tidningen så blir det bara blurrigt så jag läser inte om dem. Kungahuset är väldigt överskattat. Så jag har inte sett dokumentärserien.
Renoveringen av Storkyrkan är nu klar med en slutnota på 14 miljoner för kronprinsessbröllopet den 19 juni. Var skulle du vilja gifta dig? – På en solig strand långt bort från kungliga bröllop och dyra Storkyrkor. – Är inte "Med vem vill du gifta dig?" en roligare fråga, nu när Madeleine och Jonas brutit förlovningen? Tyvärr är jag fotbollskille, hon mer inne på ishockey. Släpp sargen, Madde. – Att traditioner byts ut och förnyas är bra. Men utöver det brudöverlämning är infantilt och signalerar en ägodel som växlas från en person till en annan. Oftast går man väldigt bra utan sin far när man fyllt 33 år. – Jag skulle vilja gifta mig i en lite mindre kyrka. De är ofta så stora. Kanske ute på landet med 200 gäster. Jag skulle inte välja den renoverade kyrkan, jag skulle nog tänka på skattebetalarna faktiskt.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet