Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Petter

Veckans gäst:
Petter Askegren, 35

Rappare

SVT-profilerna slogs om uppdraget men det blev inte ett av kanalens frontnamn. I stället fick dokumentärfilmaren Olle Häger göra den exklusiva intervjun med Victoria och Daniel. Rätt val? – Olle är ju legendarisk med sina "Året var", men kommer han att lyckas locka fram något personligt ur Daniel och Victoria? Jag tror snarare att Peter Jihde eller Linda Nyberg skulle kunna få paret att öppna sig. Eller varför inte Belinda Olsson, hon skulle nog ha en hel del intressanta frågor. – Vem bryr sig om Victoria och Daniel? Våra tankar är med Madde. Jag hoppas att hockeyspelaren sköter om henne i New York nu när hon har det tufft. Och att Sofi Fahrman tar med henne på riktigt luxuösa shoppingturer. – Ett oklanderligt val, hovet tar inga risker här. Olle Häger är en av svensk dokumentärfilms veteraner. Farbröder kan dessutom få en att sänka garden och därmed är chanserna goda att det faktiskt blir ett bra samtal. – Ingen aning. Liksom, farbror mest känd för tiominuters fabuleringar om foton från sekelskiftet får från ingenstans uppdraget att prata med levande människor? Känns sådär, va? Men för att parfrasera Ozzy; det kunde ha varit värre. Det kunde ha varit Linda Nyberg.
"Familjen Bernadotte" sänds utan reklam i TV4 på hovets begäran och kungafamiljen har fått förhandsgranska avsnitten. Rätt eller fel? – Jag förstår inte varför TV4 böjde sig för kravet. Lever inte de på reklamintäkter? – Det är kanon. Ingen kan klaga på att äntligen få slippa reklampauserna. Tänk om TV4 kunde visa alla VM-fotbollsälskare sådan respekt. Förhandsgranskningen – helt okej. – Mesigt men logiskt utifrån TV 4 perspektiv. Kanalen har svårt att bli accepterad som fin-kanal och gör därför den här typen av kompromisser. Men det hjälper uppenbarligen inte. De får sända en kvart från bröllopsceremonin, resten får SVT. – Att medierna böjer sig för kungahuset är ju comme il faut och förutsägbart pinsamt. Men att Scherman - som två veckor tidigare kritiserat kungahuset för att de är "reklamfientliga" i samband med prinsessbröllopet - paniskt viker ner sig totalt när Kôngen irriterat harklar sig, det är stor jäkla HUMOR!
Journalisten Håkan Kjellgren blev bjuden av misstag på bröllopet den 19 juni. Han kontaktade hovet som drog tillbaka inbjudan som egentligen var till hans namne på Master Training. Borde han varit tyst och gått i alla fall? – Ja, Victoria och Daniel är alldeles för väluppfostrade för att ifrågasätta varför han är där när det inte känner igen honom. Victoria hade antagligen antagit att Håkan var Daniels kompis och tvärtom. – Att han borde. Han borde dessutom ha stulit bordssilvret, fimpat en cigarr i tårtan och sprutat ner kungen med Cristal – för att sedan låta "den riktige" Håkan Kjellgren ta smällen. – Han borde ha hållit tyst och gått! Och sedan twittrat som besatt från tillställningen. Men ur arbetsmiljösynpunkt på Master Training var det nog rätt tänkt. Taskigt att vara den enda i gänget som inte är bjuden på bossens kalas. – Ett, det känns som om journalisten Håkan Kjellgren inte riktigt greppat vad journalistik handlar om. Snacka om att ge bort ett sjukt hett scoop! Två, fatta storheten om Janne Josefssons namne jobbade på Master Training och samma brev kom till fel person. Eller rätt, lite beroende på hur man nu ser på det.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet