Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Rickard Sjöberg

Veckans gäst:
Rickard Sjöberg, 40

Programledare

I veckan har gåvorna ­regnat över kronprinsessparet på de tre lysningarna. Vad vill du ge dem i bröllopspresent? – De varken behöver eller vill ha mer prylar så det får bli en upplevelse­present. En vildmarksresa i Norrland eller varför inte en dags hårt arbete inom valfritt yrke – sophämtare eller parkeringsvakt i Stockholm? – Till Victoria: Ett mindre underbett. Till Daniel: Mer hår. Det ­hade jag själv önskat om jag kunde få allt jag pekade på. – Apple TV. Kopplar de den till den gigantiska tv:n de fick av statsministern har de underhållning för regniga kvällar i höst. Jag skulle börja med att hämta hem alla avsnitt av "Modern Family". Vårens roligaste serie. – Självklart vill jag ge dem ett wild card till Heta stolen i "Postkodmiljonären". Det vore kul att se dem lösa kluriga dilemman tillsammans. Dessutom vill jag ge dem en veckas riktigt svenssonliv.
Släkten Westling kom på lysningen på Slottet. Vad tror du samtalsämnet var med kungligheterna och överklassen? – Vilken tur de hade med vädret, allt annat vanligt kallprat blir svårt. Frågan "Hur länge har ni bott här?" fungerar liksom inte. – Tja, kulturkrocken blev kanske som när kungen besökte Sigtuna en gång och originalet Challe dök upp ur en buske och sa: "Tjenare Tjabo, hur är läget?" Sedan fick Challe syn på Silvia: "Är det där din kärring eller?" – Men, vilket väder vi fick! Det blev rena högsommarvärmen. – Men jag läste att en kallfront är på väg från Ryssland. – Usch, vi får hoppas att den missar Stockholm den nittonde. – Trevligt att råkas, adjö. – Vädret! För sådana är vi oavsett var vi bor, vad vi heter eller vad som rinner i våra ådror. Världen kan stå i brand men det första vi svenskar pratar med varandra om är vädret ... och sjukdomar.
Prins William och Harry i Storbritannien nobbar bröllopet för fotbolls-VM i Sydafrika. Hur ska Victoria tolka det? – Hon behöver inte ta det som en förolämpning. Hon är van vid att kungliga kollegor har fulltecknade agendor och brittiska kungahuset är svårflirtat när det gäller bröllop. Och går de hellre på en fotbollsmatch vill hon antagligen inte ha dem som gäster ändå. – England och Algeriet möts kvällen 18 juni. Harry & co hinner i god tid till bröllopet den 19:e om de flyger på slutsignal. Allt annat ska Victoria tolka som en direkt förolämpning. – Det är väl både en adekvat och väntad prioritering av två brittiska prinsar? Jag tror Victoria tar det med upphöjt lugn, hon har så mycket andra släkt och vänner att tänka på. Själv tycker jag det är ett jäkla oskick. Välja fotboll? – Att William och Harry är sportfånar. Jag lägger ingen värdering i det eftersom jag själv är otroligt intresserad av sport. Men det kanske är läge att Victoria vänjer sig att emellanåt vara tvåa efter en boll, puck eller skivstång ...

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet