Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Linda Rosing

Veckans gäst:
Linda Rosing, 36

Bloggerska

Madeleine har nu ställt in alla sina officiella uppdrag fram till bröllopet med motiveringen att hon behöver privat tid. Förtjänar hon ledigt? – Ja och nej. Ja för att hon går igenom en riktigt smutsig offentlig separation, och trots skrattande Miami-bilder så mår hon dåligt. Nej för att hon avbokat sin medverkan i storasysters lysningar där hon trots allt inte behöver stå i rampljuset. Hur kan man vilja missa sin systers lysning? – Jag var själv sjukskriven i två månader när ett långt förhållande gick i kras. Vi ska inte raljera över stackars Madde, ett brustet hjärta tar tid att läka. Det gäller att Sofi Fahrman och hockeyspelaren finns vid hennes sida. – Ja. Hon är knappast den första svensken i historien som tar timeout eller sjukskriver sig efter en personlig kris. De flesta åtagandena hade mer privat karaktär som syrrans lysning. Jag har väldigt svårt att uppröras över det. – Ja, det tycker jag. Efter allt hon gått igenom så har jag verkligen förståelse för det. Och drottning Silvia kommer att bli en bra inhoppare.
Victoria lämnas över av kungen vid altaret. Kungen ger nu Daniel den finaste titeln: Ers Kungliga Höghet. Är detta i linje med kungafamiljens motto För Sverige i tiden? – Absolut, det är en fin gest att låta Daniel få samma status som resten av kungafamiljen. – Finns det något kring kungafamiljen som är i linje med det mottot? Ett mer träffande motto vore "Sverige – förr i tiden". – Det är väl princip det som återstår av kungamakten i Sverige? Att bestämma vem som är vem och vem som gör vad i familjen. Jag tror Daniels gamla Ockelbokompisar tycker den tunga utnämningen är festlig. – Kungen får gärna lämna över Victoria. Men jag tycker nog att kungahuset behöver moderniseras litegrann. Jag förstår egentligen inte varför vi har en kung. Det är alldeles för stor hajp kring kungahuset.
Över 2 000 poliser kommer att bevaka kortegevägen. Dessutom används dykare, vattenskotrar och prickskyttar. Borde vi vara oroliga? – Nej, jag tror polisen och Säpo har kontroll över situationen. Men självklart ska man vara medveten om att det kan hända saker, förra året drabbades den holländska drottningen av ett attentat där fem människor dödades. – Ingen hotbild – inga poliser. Stor hotbild – många poliser. Men det går säkert bra. Däremot, om jag styrde ett begåvat skurkgäng, hade jag planerat en stöt i någon av förorterna. Snacka om att råna banken i lugn och ro. – Ja, vad polisen hittar på vet man aldrig. Allvarligt, det är ett av de största eventen Stockholm arrangerat så det är klart att polisen står på tårna. Ett fiasko här skulle vara förödande ur PR-synpunkt. – Nej, Sverige är ett tryggt land. Det är bra med många poliser men jag tror inte att det kommer att vara någon fara. Men jag skulle tycka att det var hemskt att behöva gifta mig med en massa krypskyttar och bevakning runt omkring.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet