Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Josefine Sundström

Veckans gäst:
Josefine Sundström

Programledare och författare

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling nobbar Victoriadagen för en extra lång hemlig bröllopsresa. Vart tycker du att de ska åka på smekmånad? – Eftersom båda är äventyrliga och rastlösa och hatar att ligga platt på beachen borde de åka på safari i Kenya, ett land som Victoria älskar. Eller varför inte bergsvandring i Kanada? – Brunei. Kungafamiljen har en fin relation till sultanen Hassanal Bolkiah som i sin tur lär ha en kolossal närhet till sitt folk. Så där bor de nog bra, de rackarna. – Till Kythera, kärlekens ö enligt grekerna själva och en av de ljuvligaste platserna man kan vara på. Lite turister och gott om stränder där man får vara ifred, det är som gjort för romans. – De ska självklart fira en lite ­eljest smekmånad. Jag rekommenderar ett besök hos mig i Stavaträsk i Västerbotten. Där serverar jag nyrökt abborre och kronprinsessan och Herr Westling får vara alldeles för sig själva.
Victoria ser fram emot att efter bröllopet få ha Daniel vid sin sida på alla officiella resor. Bröllopsstiftelsens huvudfrågor är barn och ungdomars hälsa och att motverka utanförskap. Vad anser du blir parets viktigaste uppgift framöver? – Att representera Sverige på ett snyggt sätt och fortsätta att modernisera kungahuset. Fast egentligen är en av Victorias största uppgifter att säkra tronföljden och få barn, hur hårt och gammaldags det än låter. – Avel. Det är väl det monarki i första hand handlar om? Men vill de hjälpa barn och ungdomar under tiden Daniel laddar om är det förstås jättebra. – Se ovan. Och för kungahusets ställning handlar det om att fortsätta framstå som en oumbärlig bit för Sverige. De får roligast på jobbet om de utgår från sina intressen. Hälsa, miljö och entreprenörskap är väl det som ligger närmast till hands. Anorexi och bulimi är ett stort problem för många tjejer. Där skulle Victoria kunna bli en stark profil. – Skaffa egna barn och trygga tronföljden.
Brudöverlämningen, kyssen eller om prästen säger "Tager du..." till kronprinsessan. Mycket kan hända. Vad tror du blir det främsta minnet från vigseln? – När de säger ja till varandra. Förhoppningsvis kan de tänka bort ­alla kamerablixtar och tv-kameror och skapa sin egen privata bubbla. När de säger ja till varandra. Förhoppningsvis kan de tänka bort alla kamerablixtar och tv-kameror och skapa sin egen privata bubbla. – Kyssen. Blir det en smaskig historia eller bara en snabb puss? Tydligt inrepeterad eller mer spontan? Hur generad kommer Daniel att se ut efteråt? Jag kan knappt bärga mig. – Kommer Daniel svimma? Kommer Victoria gråta mer än Mette-Marit? Vad säger kungen i sitt tal? Blir det panik på Stockholms gator? Denna dag bär så många möjligheter till sensationer att vi för en gång skull kan gapa och låta sparvarna flyga rakt in. – Jag vill se hur de ­löser den traditionellakyssen. En lång innerlig bröllopskyss med tunga vore kul.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet