Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kungliga panelen

Varje lördag vässar Aftonbladets hovprofiler pennan i Kungliga panelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans rojalistiska snackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Jenny Alexandersson

Jenny
Alexandersson

Hovreporter

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Lotta Bromé

Veckans gäst:
Lotta Bromé

Radioprogramledare

Silvia valde Dior 1976, Victoria Pär Engsheden 2010. Vad blir ditt omdöme på brudklänningen? – Fem plus! En elegant och traditionell klänning som ändå visar mycket hud. Ganska oväntat eftersom kungliga brudklänningar ofta har lite längre ärm och mindre dekolletage. – När inte ens modeexperterna ger fem plus måste något vara fel. Jag tycker att lillsyrran vann klänningkampen. Maddes blåa balklänning stack ut. – Med det tonade axelparti som Victoria sportar var Engshedens skapelse oantastlig. Enkel och värdig utan att vara trist. Hon var toppsnygg. – Fantastisk. Väldigt enkel och stilren med vackert tyg och fin skärning i ryggen. Sedan var det roligt att hon bar sin mammas slöja. Det blev verkligen "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått".
Kungen lämnade över Victoria strax före altaret till Daniel Westling. Vad tycker du om denna kompromiss i "altargate"? – Bra, Victoria och Daniel måste få bestämma själva hur de vill ha det. Nu i efterhand när jag upplevt hela vigseln på plats kan jag tycka att diskussionen var aningen överdriven. – Vi kan konstatera att kungen gjorde bättre ifrån sig på altargången än när han höll sitt tal senare under kvällen. – De följer en fin svensk tradition av kompromissande där ingen blir riktigt arg och ingen riktigt nöjd. Förhoppningsvis kan den bli ett alternativ för andra brudpar som vill ägna sig åt daterade överlämningsritualer. – Jag har hela tiden tyckt att de ska få göra som de vill. Nu gjorde de en kompromiss och det var väl bra för då kan ingen gnälla.
Daniel torkade bort en glädjetår under vigseln. När brast det för dig? – När Daniel höll på att gå sönder av återhållen gråt fick jag en klump i magen. Det var fint. – En glädjetår? Han grät för hela ätten Bernadotte. Jag grät inte alls, ett kungabröllop väcker inte sådana känslor hos mig. Men det var bra tv. – Jag är lättrörd så när Victorias röst sprack på "tills döden skiljer oss åt" blev jag konstigt tjock i halsen. Ärkebiskopens tal var lysande, personligt och allmängiltigt och förvånansvärt salt. – Både när de sa ja till varandra i kyrkan och när Victoria tackade folket för att hon hade fått sin prins. Men sedan är jag också oerhört lättrörd. Jag satt och sände radio hela dagen och det kom faktiskt några tårar även under sändningen.
Mannen av folket har nu blivit H.K.H Prins Daniel. Hur skötte sig Ockelbo-sonen under bröllopsdagen? – Perfekt. Han var värdig och samtidigt inte ett dugg rädd för att visa känslor. – Han gick mest runt och såg ut som Boxer-Robert. Självklart höll han ett tal som gick rakt genom tv-rutan. – Han såg mindre och mindre ut som sin kusin, Boxer-Robert. Han slappnade av märkbart under kortegen. Ge honom lite tid så kommer han vinka till folket som han aldrig gjort annat. – Han skötte sig bra. Han såg nervös ut när kungen och kronprinsessan kom in genom kyrkdörren, men vem hade inte varit nervös då?
Nu finns det inte längre några hinder för Victoria och Daniel att skaffa barn. Hur länge får vi vänta på tillökning i den kungliga familjen? – De har ingen anledning att vänta, båda är otroligt barnkära så det kommer inte att dröja länge om allt fungerar för dem. – Såvida de inte tjuvstartat dröjer det nio månader. Vad skulle de annars gifta sig för? – Det föds flest barn i Sverige i mars, nio månader efter midsommarafton. Nästa vecka är det midsommar så jag säger 29 mars nästa år. – Inom ett år, tippar jag på. Jag tror att de åker på bröllopsresa i stället för att fira Victorias födelsedag och att de börjar redan där. Jag tror att båda längtar efter att bli en familj och Victoria är ju väldigt barnkär.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Bröllopet

Visa fler
Om Aftonbladet