Dagens namn: Gabriel, Rafael
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Linn, 18, så tjänar hon pengar på begagnat

Foto: Privat
Shpock

De flesta tar tag i utrensning när förråd eller garderoben svämmar över.

Linn, 18, från Trollhättan, gör precis tvärtemot. Och tjänar tusenlappar.

Linn har under det senaste året sålt över 100 prylar på streetloppisappen Shpock.

– Många pratar om att man ska ägna en hel dag åt att bara rensa ut sina saker. Men jag gör precis tvärtom och rensar hela tiden när jag känner att något klädesplagg eller liknande inte är rätt för mig längre, säger Linn.

– Det är bättre att någon annan får nytta av det än att det bara hänger hemma i garderoben. Bra för både miljön och plånboken.

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen här för att börja sälja och köpa prylar!

 

Eftersom det bara tar 30 sekunder att lägga upp en annons har Linn kommit in i vanan att lägga ut något så fort hon känner att det ligger oanvänt.

– Jag har testat olika sätt att sälja mina saker på innan jag hittade Shpock, men det gick inte lika fort som jag ville. Nu kan jag lägga ut saken jag vill sälja och har en seriös köpare inom några dagar. Vissa gånger tar det bara någon timma!

Satsar på fina annonser

Linn ser alltid till att göra fina annonser, så att köpare blir sugna på hennes prylar och har märkt att det inte tar så mycket tid att fixa det där lilla extra. Hon använder alltid en ren vit bakgrund och bra ljus.

– Det är lätt att få till en bra annons. Det är lika enkelt som att lägga upp en bild på instagram.

Varje krona i egen ficka

Linn säljer många prylar till bra pris snarare än få saker dyrt. Hon har sålt alltifrån jeans till parfym och sängöverkast. Eftersom Shpock inte tar betalat för annonser åker varje krona ner i hennes egen ficka. Under året har hon sålt prylar för nästan 6000 kr.

– Jag trodde inte jag skulle tjäna så mycket pengar när jag började med Shpock, men det är ju helt gratis och man förlorar inga pengar på några dolda avgifter.

– Jag gillar också att både köpare och säljare betygsätter varandra. Det blir ett bra sätt att intyga att man är seriös och det är alltid lika kul efter affären när man ser att köparen är nöjd!

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen här för att börja sälja och köpa prylar!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet