Dagens namn: Gabriel, Rafael
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Städa förrådet i påsk – tjäna tusenlappar

Foto: Colourbox
Shpock

Våren är här och vad passar då inte bättre än att rensa ut i förråd och garderob?

Med nya köp- och säljappen Shpock kan du köpa och sälja saker helt gratis. Så passa på att sälja de gamla trädgårdsmöblerna eller den där cykeln som du aldrig använder.

Köp- och säljappen Shpock har hunnit få fäste på den svenska marknaden och sen i början av mars läggs rekordmånga annonser ut varje vecka som går.

– Svenska folket har drabbats av säljbacillen och vi ser att våra användare lägger ut fler annonser per person än tidigare. Främst är det kläder och möbler som säljs via Shpock, men även mycket elektronik och barnprylar, säger Annette Karlberg, ansvarig för Shpock i Sverige.

Populärt under påsken

Påskveckan var redan förra året rekordvecka på Shpock och nu när påsken infaller senare har troligen vårkänslorna fått riktig fart.

– För många är det kanske ett hinder att sälja prylar om man inte tycker det är värt annonskostnaden. På Shpock är det helt gratis att annonsera och utan provisionsavgift, så man kan sälja även lite billigare saker, säger Annette Karlberg.

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen för att börja sälja och köpa prylar!

 

Hundratusentals svenskar har redan laddat ner Shpock-appen och varje dag läggs det ut tusentals prylar till försäljning på Shpock i Sverige.

– Det har tagit en otrolig fart sedan vi lanserade Shpock i Sverige för ett år sedan. Vi ser även att en hel del använder Shpock för att skänka bort saker. Ibland är det värt mycket att någon kommer och hämtar upp en otymplig soffa eller en bokhylla. Det är ju synd att slänga sånt som är fullt användbart och attraktivt för andra, säger Annette Karlberg.

Tips på när du ska rensa ut:

Förberedelse. Tänk ut en bra samlingsplats där du kan sortera dina gamla prylar. Förbered ett tomt utrymme med kartonger och förvaringsboxar.

Tänk säsong när du säljer. Det som visas upp i skyltfönstren i vanliga affärer är det som säljer bäst på Shpock.

Tjäna pengar. Du har antagligen prylar till ett värde av tusentals kronor som du aldrig använder. Vissa andra saker skulle du förmodligen bli glad över om någon bara hämtade upp.

Ta ett rum i taget. Koncentrera dig på ett rum i taget och gå igenom det från topp till tå.

Lägg i karantän. Testa att lägga undan prylar du inte använt på ett tag. Om de ligger kvar efter några månader är det dags att sälja vidare.

Vänta inte! Om du är ett riktigt proffs vänjer du dig vid att rensa ut löpande. En sak in – en sak ut. När du köper något nytt (eller begagnat!) säljer du vidare något annat. Se bara till att sälja vid rätt säsong. Skridskor är inte mycket värt när våren knackar på dörren.

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen för att börja sälja och köpa prylar!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet