Dagens namn: Gerda, Gerd
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Så fyndar du till sommarens fester

Foto: SHPOCK
Shpock

På vårkanten duggar festinbjudningarna tätt. När det gäller bröllop, skolbal och skolavslutningar kan det bli dyra tillställningar om allt ska köpas nytt.

Kan man i stället tänka sig att köpa en klänning eller en smoking som burits några timmar av någon annan finns tusenlappar att spara.

Annette Karlberg från köp- och säljappen Shpock berättar att priset på en festklänning för upp mot 10 000 kronor minskar betydligt i värde efter bara några timmars användande till runt en tredjedel. 

– Om man sen är lite smart och säljer den vidare själv kan man få tillbaka en stor del av summan. Har man tur är det nästan som att låna en klänning gratis, säger Annette Karlberg.

Spara tusenlappar

En bröllopsklänning kan som bekant kosta allt från några hundralappar till femsiffriga belopp. Om man vill ha en påkostad klänning utan att plånboken gapar tom finns det genvägar på Shpock.

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen för att börja sälja och köpa prylar!

 

– Just nu ligger hundratals bröllopsklänningar ute till försäljning på Shpock. Den dyraste är från Vera Wang, vars bröllopsklänningar brukar kosta runt 50 000 kr. På Shpock säljs klänningen för 16 000 kronor. Den billigaste bröllopsklänningen säljs för en hundring. Sen kan man så klart hitta allt däremellan, säger Annette Karlberg.

"Ofta i helt perfekt skick"

Även brudgummen har mycket spara genom att köpa begagnat. En blivande brudgum skriver i en annons på Shpock att han gick ner i vikt innan bröllopet och säljer sin oanvända smokingkavaj från J Lindeberg för 1400 kronor (nypris 4000 kronor).

För vårens skolbaler finns också en uppsjö av klänningar på Shpock.

– Många har kostat runt 5000 kronor, men säljs för 1500 kronor ofta i helt perfekt skick, säger Annette Karlberg.

 

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen för att börja sälja och köpa prylar!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet