Annons

Stök i barnrummet – så får du ordning och reda

Foto: Colourbox
SHPOCK

Vem känner inte igen det eviga stöket i barnrummet?

Drivor av leksaker som inte används längre, delar från doktorslådan som ligger utspridda i olika lådor, och en hel del prylar som aldrig blev den hit man hoppades på – trots att det såg så kul ut i affären.

– Studier visar att svenska barn har över 500 leksaker var. Dessutom fylls det så klart på både vid födelsedagar och till jul. Det är väldigt få som kommer undan regelbundna utrensningar, säger Annette Karlberg, ansvarig för köp- och säljappen Shpock.

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen Shpock för att börja sälja och köpa prylar!

Rensa ut det som inte används

För att hålla barnrummet i rimlig ordning är rådet att hålla koll på vilka saker som faktiskt används. Lägg det som verkar oanvänt väl synligt i barnrummet och om det fortfarande inte väcker något intresse är det dags att rensa ut.

Om man oroar sig för ledsna barn som letar efter borttappade prylar kan man lägga leksakerna i karantän några veckor innan de får vandra vidare till andra barnhänder.

Förutom att man får bättre ordning i rummet och de saker som faktiskt används får ta större plats, gör man andra barnfamiljer en tjänst. Att kunna köpa begagnade barnleksaker i bra skick är ett utmärkt alternativ till att köpa nytt.

– Ett väl inslaget dockskåp eller briobana är förstås lika glädjande för mottagaren som om det var nytt. Dessutom är det så klart bra för miljön att det inte behöver produceras nya prylar, säger Annette Karlberg.

EXTERN LÄNK

Prova Shpock här – helt kostnadsfritt!

Sälj och köp prylar i närheten

På köp- och säljappen Shpock är det värt att sälja prylar även för lite lägre värde eftersom det är gratis att annonsera. I flödet ser man annonser som lagts upp i närheten vilket gör att det är enkelt att promenera över för att köpa en dockvagn för en hundring.

Mest sökta prylar inom barnkategorin på Shpock just nu:

Barnvagn

Lego

Fotbollsskor

BMX

Sparkcykel

Mini Rodini

Pokemon

Fidget spinner

Bugaboo

EXTERN LÄNK

Ladda ner appen för att börja sälja och köpa prylar!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.