Annons

Tinas smarta knep för prylar som inte används

Foto: Privata
SHPOCK

Nu på våren är det många som tar tag och rensar ut prylar som legat och samlat damm under vintern.

Tina Tamra är småbarnsmamman som hittat ett system för att hålla ordning på urväxta kläder och oanvända prylar.

– När jag märker att något ligger oanvänt lägger jag det i Shpock-lådan.

Shpock är appen som gör det enkelt för dig att köpa och sälja prylar i ditt område. Streetloppis direkt i mobilen – helt enkelt. Tina har använt Shpock sen 1,5 år och hade letat länge efter en liknande tjänst.

– Jag gillade appen direkt och har märkt under året att allt fler har hittat hit. Jag gillar att Shpock är gratis att använda och att man köper och säljer med andra i sin närhet. Ofta är det inte värt att åka över halva stan om man ska köpa eller sälja något för under 100-lappen, säger Tina.

EXTERN LÄNK

Ladda ner Shpock för att börja sälja och köpa prylar!

Tjänat tusenlappar på gamla prylar

Under året har Tina Tamra sålt över 70 saker till ett sammanlagt värde av 4000-5000 kronor.

Ibland går det nästan för fort när Tina är i farten och en gång råkade hon sälja en spegel som egentligen skulle upp på väggen.

– Det tog ett tag innan jag kom ihåg att jag hade sålt spegeln som jag letade efter hemma. Men bättre det än att saker står och samlar damm, berättar Tina.

"Det går alltid att hitta köpare"

När Tina ska lägga upp annonser ser hon till att använda en neutral bakgrund, helst i en kontrastfärg till det som ska fotas. Bilderna tar hon alltid under dagtid, så att hon slipper använda blixt och riskera att färgerna blir missvisande.

EXTERN LÄNK

Ladda ner Shpock för att börja sälja och köpa prylar!

Vid prissättning kollar hon både på hur mycket andra säljer liknande varor för och på nypriset. Hon vill alltid lägga sig minst 50 procent lägre än nypris även om saken är i bra skick.

– Även saker för 15-20 kronor säljs vidare. Eftersom det inte kostar något att lägga upp annons kan lika gärna någon annan få ta över prylar som jag inte behöver längre.

– Dessutom är det bra med Shpock att köpare kan lägga bud i appen. Ibland är det svårt att bedöma värdet på prylar och det går alltid att hitta köpare om man är beredd på att gå ner lite i pris, säger Tina.

Tina har inte köpt så mycket på Shpock, förutom en gång när hon hittade ett myggnät till barnvagnen. Det slutade med att hon köpte över 20 prylar av den andra mamman, vars barn var något äldre än Tinas. Dessutom fick hon med sig en sommarklänning för 30 kronor som blivit en riktig favorit!

EXTERN LÄNK

Prova Shpock här – helt kostnadsfritt!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.