Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Slipp bråka om läxor – med digital läxhjälp

Foto: Colourbox
Albert

Vi har alla varit där, mitt i ett intensivt gräl där du som förälder anklagas för att förklara dåligt när du hjälper ditt barn med läxorna.

Glädjen över att ni lyckades lösa förra talet är nu förbytt mot ren och skär tonårsilska.

Den nya smarta tjänsten, Albert, hjälper dina barn med matteläxorna.

I dag är matematik det kärnämne som flest högstadieelever går ut med ett F (icke godkänt) enligt Skolverkets senaste statistik. Därför tar allt fler hjälp av den digitala matteläraren Albert i stället för att lägga tusentals kronor i månaden på privat läxhjälp.

 

EXTERN LÄNK

Så kan dina barn höja sitt betyg – läs mer här!

 

Fem bra saker med Albert

1. Ta igen missade lektioner

Kanske var ditt barn sjuk eller hade tankarna på annat håll. I appen finns över 200 lektioner som är roliga att kolla på och enkla att förstå. Ditt barn kan kolla på samma lektion hur många gånger som helst, och då är chansen väldigt stor att man faktiskt förstår till slut.

2. Läxhjälp när du vill

Albert är tillgänglig hela tiden och på era villkor. På bussen, på väg till skolan eller hemma när man fastnat på en uppgift. Glömt skrivblock, penna eller miniräknare?

Glöm det! Det enda man behöver är en mobil, läsplatta eller dator. Vilket onekligen är mycket mer praktiskt. I appen kan ditt barn plugga i sin egen takt, göra fel och fråga hur många gånger som helst.

3. Personlig hjälp via chatt

När du startat ett premiumkonto kan ditt barn få personlig hjälp direkt i appen via chatt med fysiska universitetselever.

Kanske behöver ditt barn stöttning eller bara fråga om en uppgift. Är ingen fysisk person där så kan man alltid fråga Albert.

4. Lika roligt som Pokémon go?

Appen ser kanske ut som vilket mobilspel som helst men är kopplad till både läroplan och kunskapskrav, utvecklad av bland annat svenska forskare. Ditt barn lär sig alltså det man förväntas kunna.

Tanken bakom appen är att det ska vara roligt, därför finns ett gamecenter där man kan samla medaljer och och uppnå nya levels. Albert får ditt barn att tycka matematik är roligt!

5. Du sparar tusenlappar…

Och stress, bråk och tid. Prova på Albert kostnadsfritt i en vecka. Utan bindningstid och för 99 kronor i månaden har ditt barn sedan obegränsat med läxhjälp, alltså inte mer än en lunch på stan för obegränsat med läxhjälp i en hel månad.

 

EXTERN LÄNK

Läs här vad eleverna tycker om Albert – och kom igång du också!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet