Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Maxa betygen – med smarta knepen

Foto: Colourbox
Albert

Nu är våren här och skolterminen lider mot sitt slut och förväntningarna inför betygen är höga.

Grundarna bakom den digitala matteläraren Albert har tagit fram sju tips på hur du hjälpa ditt barn att höja både motivationen och betygen innan sommarlovet kan börja.

Många elever förbereder sig just nu inför den sista slutspurten – inte minst med nationella proven. Oavsett om ditt barn ska skriva nationella eller bara vill höja sina betyg gäller det att hitta en studieteknik som passar just ditt barn.

Här ger experterna sina bästa tips för hur du som förälder kan uppmuntra till ett bättre studieresultat.

 

EXTERN LÄNK

Skaffa digital läxhjälp och studiestöd – direkt i mobilen!

7 tips för bättre betyg

Öva, öva och öva. Matematik är ett språk och precis som med andra språk måste man repetera innan det sitter. Uppmana därför ditt barn till att öva. Och varför inte passa på att öva tillsammans genom att utmana varandra i huvudräkning.

Många föräldrar ber barnen att koncentrera sig, men ett vanligt misstag är att föräldrarna inte är tillgängliga för sina barn när de ber om hjälp. Se därför till att vara tillgänglig när ditt barn behöver din hjälp. Tidpunkten mellan att frågan ställs och hjälpen fås är essentiell för hur barnet tar till sig hjälpen. Går det för lång tid har intresset hunnit vandra vidare till annat.

Mer tid över till annat med effektivare plugg. Med dagens uppkopplade barn är sannolikheten stor att yttre faktorer som träning, tv och sociala medier distraherar ditt barn. Undersökningar visar att barn lär sig mer om hen själv får när det är dags att plugga och plats. 

Försök ge ett verkligt exempel som dina barn kan relatera till. Ett enkelt förslag: Hur många timmar räcker de 10 procent batterier som ditt barn har kvar på sin läsplatta om den fulladdad räcker i 10 timmar?

Att göra misstag är okej. Det är viktigt att förklara att ett av de bästa sätten att lära sig är genom att göra misstag.

Ha koll på kursplanen och betygskraven. Då blir det lättare att plugga mer effektivt utefter vad läraren kommer att betygsätta. Hitta alla kursplaner och betygskrav för grundskola och gymnasiet hos Skolverket.

Ta hjälp av läxhjälp. Den digitala matteläraren Albert är utformad för individen och kan varenda tal i dina barns matteböcker. Därför kan Albert ge hjälp direkt när eleven behöver och han kan tala om vilka områden eleven behöver öva mer på. Och Behöver dina barn ta igen en lektion så finns det över 200 lektioner som är roliga att kolla på och enkla att förstå.

Läxhjälp behöver inte kosta skjortan

Med den digital läxhjälpen Albert ökar du chansen att höja betygen. Appen ser kanske ut som vilket mobilspel som helst men är utvecklad av svenska forskare och är kopplad till både läroplan och kunskapskrav. Ditt barn lär sig alltså det man förväntas kunna.

Albert är tillgänglig hela tiden och på era villkor. I appen kan ditt barn plugga i sin egen takt, göra fel och fråga hur många gånger som helst. För samma peng som fredagsvinet eller en lunch på stan kan du som förälder ge dina barn obegränsat med läxhjälp via den digitala matteläraren Albert.

 

EXTERN LÄNK

Läs här vad eleverna tycker om Albert – och kom igång du också!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet