Annons

Så pluggar Filip för att nå sitt drömbetyg

Foto: Privat, Colourbox
ALBERT

Har du svårt att få ditt barn att plugga matte? Tycker du att vanlig traditionell läxhjälp är dyrt?

Göteborgsföretaget Albert har skapat en digital läxhjälp som hjälper ditt barn att nå sitt drömbetyg.

Med hjälp av artificiell intelligens vill grundarna bakom den digitala matteläraren Albert öka förståelsen för matematik hos svenska högstadieelever. Direkt i surfplattan eller mobilen ger Albert de verktyg som barnet behöver för att klara och nå sitt mål i matematiken.

För att ge en skräddarsydd upplevelse har utvecklarna programmerat in varenda uppgift steg-för-steg med tips, hints och ledtrådar. Totalt rör det som om cirka en kvarts miljon rader kod som skall hjälpa eleverna att lättare förstå och komma vidare.

EXTERN LÄNK

Albert hjälper ditt barn till högre betyg – prova kostnadsfritt här!

Ger en djupare förståelse

En undersökning visar att 9 av 10 elever som har testat Albert tycker att matten blir både roligare och lättare att lära sig. Filip från Helsingborg har precis börjat årskurs 8 och är en av alla elever som provat appen. Han tycker att matematik är kul och har lätt för det, men känner ändå att han får ut väldigt mycket av att använda Albert.

– Albert hjälper mig att få en djupare förståelse. Till exempel så kanske man redan visste att man skulle dividera med tre eller multiplicera med åtta, men aldrig fått en förklaring till varför man ska göra det. Därför tror jag att Albert är till bra hjälp oavsett vilket betyg man siktar på.

EXTERN LÄNK

Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i 7 dagar här!

Slipp bråka om läxorna

Eftersom Albert alltid finns i mobilen kan barnen plugga matte, få tips, kolla på en videolektion eller chatta med en läxhjälpare vart de än befinner sig. Filip gillar att han både kan ta med matteplugget på språng, men också att han kan få hjälp när han pluggar hemma.

– Mina föräldrar är rätt duktiga på matte och hjälper mig mycket. Men ofta har de svårt att förklara för mig eftersom de lärt sig gamla metoder och då uppstår det frustration hos oss båda. Albert förklarar på ett sätt som jag förstår. Han vet vad jag ska lära mig och vad skolan vill att jag ska kunna.

Inför prov och nationella prov finns det prov som eleven kan göra för att se om de lärt sig det som krävs. Appen lär också känna ditt barn och ger förslag på uppgifter som hjälper ditt barn att öva på de områden som hen har svårt för.

– Jag brukar använda Albert när jag kört fast på en uppgift, behöver lite tips eller behöver en förklaring på uppgiften. Eller när jag pluggar inför prov eller lektioner. Då kan jag göra små mini-tester. Det hjälper mig att nå mitt mål.

EXTERN LÄNK

Albert hjälper ditt barn till högre betyg – prova kostnadsfritt här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.